“Οι ιπποπόταμοι του Πάμπλο” – σε α’ τηλεοπτική μετάδοση – στην ΕΡΤ1

Το ντοκιμαντέρ “Οι ιπποπόταμοι του Πάμπλο” (PABLO’S HIPPOS) παραγωγής Δανίας 2010, προβάλλεται – σε α’ τηλεοπτική μετάδοση – από την ΕΡΤ1, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, στις 22.10.

Υπόθεση: Τριάντα χρόνια εμπόριο ναρκωτικών και εμφύλιος πόλεμος μαστίζουν την πολύπαθη Κολομβία. Το κουβάρι της απίστευτης ιστορίας που θα παρακολουθήσουμε ξετυλίγεται μέσα από το αθώο βλέμμα ενός ιπποπόταμου που ήταν το κατοικίδιο ζώο του Πάμπλο Εσκομπάρ!

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν ο πιο ισχυρός έμπορος ναρκωτικών του κόσμου και ο τρίτος πλουσιότερος. Έφτιαξε, βαθιά μέσα στην Κολομβιανή ζούγκλα, ένα τεράστιο κτήμα με πολυτελέστατο μέγαρο και ξενώνες, στάβλους, νάιτ κλαμπ, ιδιωτική συλλογή αυτοκινήτων, ζωολογικό κήπο με εξωτικά ζώα, μεταξύ των οποίων και δύο ιπποπόταμοι που ζουν στην τεχνητή λίμνη.

Μετά την δολοφονία του, το 1994, η περιουσία του κατασχέθηκε από την κυβέρνηση. Τώρα, μόνο ερείπια έχουν μείνει και όλα τα ζώα εξαφανίστηκαν. Όλα, εκτός από τους ιπποπόταμους που πολλαπλασιάστηκαν και ζουν και βασιλεύουν στη λίμνη και στα γύρω νερά. Όλη η χώρα πλέον τους αντιμετωπίζει σαν μυθολογικά τέρατα και παρακολουθεί τον αγώνα τους για επιβίωση, καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να μετατρέψει το κτήμα σε θεματικό πάρκο και να στεγάσει, επίσης εκεί, σε φυλακές ύψιστης ασφάλειας, τους πιο επικίνδυνους κρατούμενους.

Αυτά τα 30 χρόνια διαδρομής των ιπποπόταμων που ταξίδεψαν από την Αφρική, προσαρμόστηκαν και έζησαν στην Κολομβιανή ζούγκλα και έγιναν οι νέοι άρχοντες των ποταμών είναι βίοι παράλληλοι με την ίδια τη χώρα που αγωνίζεται να επιβιώσει και να προσαρμοστεί στον σύγχρονο κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος