Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:00, η ΕΡΤ3 μεταδίδει, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, το τρίτο επεισόδιο της δραματοποιημένης σειράς ντοκιμαντέρ «Η κατάκτηση της Αμερικής».

Στις 2 Ιανουαρίου 1492, η βασίλισσα Ιζαμπέλα της Καστίλλης καταλαμβάνει τη Γρανάδα, το τελευταίο προπύργιο του Ισλάμ στην Ιβηρική Χερσόνησο.
Μετά από οκτώ αιώνες τελειώνει η Reconquista, ο πόλεμος κατάκτησης της Ιβηρικής χερσονήσου από τους Χριστιανούς ηγεμόνες κόντρα στις δυναστείες των Μουσουλμάνων Μαυριτανών. Έξι μήνες αργότερα, οι τρεις καραβέλες του ναύαρχου Χριστόφορου Κολόμβου ετοιμάζονται να διασχίσουν «τη θάλασσα του σκότους».
Η ανακάλυψη μιας νέας ηπείρου θα ανοίξει το δρόμο στα επόμενα 30 χρόνια
που σημάδεψαν Ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Δείτε σήμερα: Η ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ (La caprichosa)
Eπεισόδιο 3
Ιούνιος 1503. Τέσσερα πλοία αποτελούν την τέταρτη και τελευταία αποστολή του Ναύαρχου Κολόμβου, ο οποίος σε ηλικία 51 ετών είναι πρόωρα γερασμένος και δεν έχει τη δύναμη να κυριαρχήσει στους άντρες του. Φτάνοντας στις ακτές της Τζαμάικα, τα πλοία τους βυθίζονται. Η ζωή των ναυαγών για τους επόμενους δέκα μήνες είναι τρομερή και οι Ισπανοί σκοτώνουν ο ένας τον άλλον. Αλλά η ιδιοφυία του Κολόμβου θα σώσει τους άντρες του από την πείνα και θα επιστρέψει στην Ισπανία.
Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, το μεγαλύτερο στήριγμά του, η βασίλισσα Ισαβέλλα, πεθαίνει.
Εν τω μεταξύ, ο Αλόνσο Οχέδα κατάφερε να πραγματοποιήσει μια αποστολή στις ακτές της Βενεζουέλας. Εκεί ξεκίνησε για να κυνηγήσει μία από τις πλέον πολεμικές φυλές σ’ εκείνες τις ζούγκλες. Το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό: ο σοφός ναυτικός Χουάν ντε λα Κοσά ανασκολοπίζεται και μόνο δύο άντρες σώζονται από τη σφαγή: ο Αλόνσο Οχέδα και ένας νεαρός που ονομάζεται Φρανσίσκο Πιζάρρο. Για τη διάσωση του Οχέδα έρχεται ένα πλοίο στο
οποίο στοιβάζεται ως λαθρεπιβάτης ένα από τα μεγάλα ονόματα της κατάκτησης: ο Βάσκο Νούνιεθ ντε Μπαλμπόα. Αλλά έχουν αργήσει : ο Οχέδα βρίσκεται αλυσοδεμένος σ’ ένα πειρατικό πλοίο και το οχυρό San Sebastián διοικεί πλέον ο Φρανσίσκο Πιζάρρο.
Στη Ισπανία πεθαίνει ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Σκηνοθεσία: ISRAEL DEL SANTO
Καλλιτεχνική διεύθυνση: MATTEO MARIOTTI
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
MIGUEL LAGO- ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ
MARIO DE LA ROSA- ΧΟΥΑΝ ΝΤΕ ΛΑ ΚΟΖΑ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ
AITANA SΑNCHEZ-GIJΟN ΩΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΙΛΛΗΣ

Μοιράσου το άρθρο: