Στην Επισκοπή Νάουσας «ταξιδεύει» η «Κυριακή στο Χωριό» της ΕΡΤ3, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, στις 13:30.

Η Επισκοπή Νάουσας είναι ένα χωριό τόσο διαφορετικό, χωρίς να το προσδιορίζει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Μνήμες προσφύγων παντού. Σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά… Αυτές θα γνωρίσουμε σήμερα μέσα από την «Κυριακή στο Χωριό», παρέα με όλους τους κατοίκους, σ’ ένα κάλεσμα πολιτισμού.

Θα επισκεφτούμε τους δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς που συνυπάρχουν αρμονικά σ’ αυτό το μικρό χωριό, στο οποίο η φύση έχει χαρίσει με αφθονία τους πολύτιμους καρπούς της και θα τους γευτούμε, ροδάκινα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, αχλάδια σε μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων. Θα πιούμε το περίφημο ξινόμαυρο κρασί με το πλούσιο βαθυκόκκινο χρώμα Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας ΝΑΟΥΣΑ.

Θα γνωρίσουμε τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου και θα θαυμάσουμε τη γυναικεία, επίσημη παραδοσιακή φορεσιά, που παρότι φοριέται και στα 12 χωριά του κάμπου, ταυτίστηκε τόσο με την Επισκοπή που, στο πέρασμα των χρόνων, της έδωσε το όνομα της.

Θα μαγειρέψουμε παραδοσιακές γεύσεις του τόπου, ποντιακό σιρόν και πράσο με χοιρινό, και, τέλος, θα κάνουμε «μουχαμπέτι» με τους νέους του χωριού που μένουν πιστοί στον τόπο τους σε πείσμα των καιρών…

Παραγωγή: ERT3
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Δημοσιογραφική Έρευνα – Ρεπορτάζ: Μαγδαληνή Χατζοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS
Παρουσίαση: Θάλεια Καμπουροπούλου.

Μοιράσου το άρθρο: