Το 5ο επεισόδιο με τίτλο «1876 – Η Μάχη του Λιτλ Μπίγκχορν – Αμερική», της νέας εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «Ιστορικές αναπαραστάσεις» (Living History), παραγωγής Γαλλίας 2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου  2019 στις 18:15.

Μήπως θέλετε να ανταλλάξετε τα αθλητικά σας για στρατιωτικές μπότες του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου; Ανακαλύψτε την καθημερινή ζωή του παρελθόντος με τη βοήθεια εθελοντών που τα αναπαριστάνουν! Πλησιάστε την Ιστορία σε ανθρώπινη κλίμακα.

Με τη βοήθεια των  ειδικών και των ιστορικών, οι τηλεθεατές θα ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, θα ζήσουν σπουδαία ιστορικά γεγονότα  με τις ζωντανές αναπαραστάσεις μέσα στο ευρύτερο ιστορικό τους πλαίσιο.

 
Επεισόδιο 5ο: «1876 – Η Μάχη του Λιτλ Μπίγκχορν – Αμερική»
(1876 – La Bataille de Little Bighorn)

 

Μοντάνα, ΗΠΑ. Μέσα σε ένα ντεκόρ που θυμίζει χολιγουντιανό γουέστερν, πραγματοποιείται κάθε χρόνο η αναπαράσταση μιας μυθικής μάχης: η Μάχη του Λιτλ Μπίγκχορν.

Εκατοντάδες εθελοντές αναπαριστούν την αιματηρή μάχη που σηματοδότησε τη νίκη των Τσεγιέν και των Σιου εναντίον των ανδρών του 7ου Λόχου του Ιππικού, το 1876.

Μοιράσου το άρθρο: