Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 23:50, η ΕΡΤ2 προβάλλει την εξαιρετική ταινία του Θ. Αγγελόπουλου «Η σκόνη του χρόνου».

I SKONI TOU XRONOU

Υπόθεση: Η ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου είναι μια ιστορία χωρίς σύνορα, ένας απολογισμός του περασμένου αιώνα μέσα από έναν έρωτα που προκαλεί το χρόνο.

I SKONI TOU XRONOU (13)

O Α (Γουίλεμ Νταφόε), Αμερικανός σκηνοθέτης ελληνικής καταγωγής, γυρίζει μια ταινία πάνω στην ιστορία τη δική του και των γονιών του. Κεντρικό πρόσωπο, η Ελένη (Ιρέν Ζακόμπ), η οποία διεκδικείται από τον Γιάκομπ (Μπρούνο Γκανζ) και τον Σπύρο (Μισέλ Πικολί) και διεκδικεί το απόλυτο της αγάπης. Το ταξίδι της κινείται παράλληλα με την ιστορία και μπλέκεται στα γεγονότα των τελευταίων πενήντα χρόνων που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα. Εξελίσσεται στην Ιταλία, στη Γερμανία, στη Ρωσία, στο Καζακστάν, στον Καναδά και στις ΗΠΑ, σημεία κομβικά στις εξελίξεις του πρόσφατου παγκόσμιου πολιτικοκοινωνικού σκηνικού.

I SKONI TOU XRONOU (1)

Τα πρόσωπα της ταινίας κινούνται σαν σε όνειρο, η σκόνη του χρόνου μπερδεύει τις μνήμες. Ο Α τις αναζητεί και τις ζει στο παρόν.

I SKONI TOU XRONOU (4)

Δράμα, παραγωγής 2008.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου.

Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούνο Γκανζ, Ιρέν Ζακόμπ, Μισέλ Πικολί, Κριστιάν Πολ, Ρένη Πιττακή, Κώστας Αποστολίδης, Αλέξανδρος Μυλωνάς.

Διάρκεια: 123΄

I SKONI TOU XRONOU (3)

Μοιράσου το άρθρο: