Ραντεβού στο Παρίσι δίνει στους τηλεθεατές η Eπιστήμη Μπινάζη, τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, στις 17:00, από την εκπομπή της ΕΡΤ1 “One Way Ticket”, που ανιχνεύει την τύχη του Έλληνα που ζει εκτός ελληνικών συνόρων, σε διάφορα αστικά ή μη κέντρα της Ευρώπης. Τι λέτε, λοιπόν, για μια βόλτα στον Σηκουάνα, στη Μονμάρτρη, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ζορζ Πομπιντού;

Και η εκπομπή ξεκινάει με λίγη… Αστροφυσική. Εδώ και πολλά χρόνια, η Αθηνά Κουστένη ασχολείται με τον Τιτάνα, δορυφόρο του Κρόνου. Γι’ αυτό και στην επιστημονική κοινότητα, την αποκαλούν η «κυρία Τιτάνα».

Κορυφαία αστροφυσικός και διευθύντρια στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας, υποδέχεται τους συντελεστές της εκπομπής στο Αστεροσκοπείο της Μεντόν στο Παρίσι και μιλάει για μακρινούς πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη, καθώς και για αποστολές που θέτουν ψηλά τον πήχη της εξερεύνησης του Διαστήματος.

Ο Τεό Γιαννιτσάκης, καλλιτέχνης, φωτογράφος, εικονογράφος, ανήσυχος, υπερδραστήριος και πολυτάλαντος, ανοίγει το ατελιέ του στο κέντρο του Παρισιού και μιλάει στην εκπομπή για τον κόσμο της μόδας, το Παρίσι, τη διαφήμιση, τα social media.

Τέλος, ο Βαγγέλης Βασιλείου, αρχιτέκτονας, product designer και καθηγητής σε σχολές Αρχιτεκτονικής, απαντά σε πολλά ερωτήματα για την αισθητική και τη λειτουργικότητα.


 

Info

Παρουσίαση: Eπιστήμη Μπινάζη.
Αρχισυνταξία: Γιούλη Επτακοίλη.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαράκης.
Παραγωγή: GV Productions.

Μοιράσου το άρθρο: