Το πρώτο από τα δύο επεισόδια του ντοκιμαντέρ «Παραμύθι δύο πόλεων» (A Tale of Two Cities), συμπαραγωγής Κίνας-Αυστραλίας 2015, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 και ώρα 19:00. 

Δύο φωτογράφοι από δύο πρωτεύουσες, μια σύγχρονη και μία αρχαία, διηγούνται την ιστορία δύο πόλεων. Ο Κινέζος φωτογράφος Γιου Χαΐμπο ταξιδεύει στην Καμπέρα για να γνωρίσει τη νεαρή πρωτεύουσα της Αυστραλίας, και ο Αυστραλός φωτογράφος Λι Γκραντ πηγαίνει στο Πεκίνο για να γνωρίσει από κοντά την αρχαία κινεζική πρωτεύουσα.

Lee-Grant-Beijing-China-4777

Δύο πρωτεύουσες, δύο κυβερνήσεις, δύο τόσο διαφορετικοί λαοί, που αποδεικνύεται ότι έχουν τόσα κοινά μεταξύ τους. Και δύο φωτογράφοι, οι οποίοι μέσα από τις εικόνες τους ανακαλύπτουν νέες προοπτικές για τις αδελφές πόλεις τους και για τους εαυτούς τους.

A Tale of Two Cities EA0T7644

Επεισόδιο 1ο. Δύο αδελφές πόλεις. Η μία είναι αρχαία με χιλιάδες χρόνια παράδοση και φιλοξενεί 20 εκατομμύρια ανθρώπους: το Πεκίνο, η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η άλλη, εκατό χρόνων, με μισό εκατομμύριο κατοίκους, η Καμπέρα, η πρωτεύουσα της Αυστραλίας. Θα δούμε την περίφημη πλατεία Τιέν Αν Μεν, τους κήπους και τις λίμνες του Πεκίνου, όπως και τα πάρκα της Καμπέρα και θα γνωρίσουμε τους κατοίκους τους, πολίτες δύο αδελφών πόλεων, πολίτες του κόσμου.

Μοιράσου το άρθρο: