“Πόθοι κάτω από τις λεύκες” στην ΕΡΤ2

Ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του Ευγένιου Ο’Νιλ, το “Πόθοι κάτω από τις λεύκες”, που θεωρείται ως μία σύγχρονη διασκευή του μύθου της “Φαίδρας” του Ευριπίδη, μεταδίδεται τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 10 το βράδυ, από την εκπομπή της ΕΡΤ2 “Το Θέατρο της Δευτέρας”.

Παίζουν: Τίτος Βανδής (Εφραίμ), Έφη Μουρίκη (Άμπι), Νίκος Παπαδόπουλος (Ίμπεν), Διονύσης Ξάνθος (Συμεών), Βασίλης Κεχαγιάς (Πέτρος).

Μετάφραση: Ντόρα Βολανάκη.

Χορογραφία: Ισίδωρος Σιδέρης.

Σκηνικά-κοστούμια: Τάσος Ζωγράφος.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέφανος Αγοραστάκης.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Κ. Χονδρογιάννης.

Μια παραγωγή  του Τμήματος Θεάτρου της ΕΤ1 – 1994.

 

 Υπόθεση: Ο ηλικιωμένος, αλλά θαλερός, Εφραίμ Κάμποτ ζει με τους τρεις γιους του στο αγροτόσπιτο μιας μικρής επαρχιακής πόλης του αμερικανικού Νότου. Η οικογενειακή σχέση είναι αρκετά τεταμένη. Οι δύο μεγαλύτεροι γιοι που για χρόνια πότισαν με τον ιδρώτα τους τη γη του πατέρα τους, παρουσιάζουν μια έντονη αποστροφή προς αυτόν. Ο Ίμπεν, ο τρίτος γιος του Εφραίμ, ένας νέος με λεπτούς τρόπους μοιράζεται κι αυτός αντίστοιχα συναισθήματα με τα ετεροθαλή αδέρφια του για τον αυταρχικό πατέρα τους. Ο Ίμπεν θεωρεί τόσο το σπίτι όσο και τη γη του πατέρα του δική του. Η μητέρα του που πέθανε πριν από κάμποσα χρόνια ήταν η πραγματική ιδιοκτήτρια της περιουσίας που πέρασε στον Εφραίμ. Σκοπός και όνειρο του Ίμπεν είναι να ξανακερδίσει τη γη που του ανήκει. Γι’ αυτόν το λόγο κλέβει χρήματα από τον πατέρα του και μ’ αυτά εξαγοράζει τα δικαιώματα από τα δύο ετεροθαλή αδέρφια του που εγκαταλείπουν το σπίτι τους για να αναζητήσουν την τύχη τους στην Καλιφόρνια, τη γη του χρυσού…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος