Ο Ηρακλής Πουαρό, ο πλέον αναγνωρίσιμος και δημοφιλής ήρωας της Αγγλίδας βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας Άγκαθα Κρίστι, πρωταγωνιστεί στην αστυνομική ιστορία που θα μεταδοθεί σε 7 συνέχειες -από 20 έως 23 και από 27 έως 29 Δεκεμβρίου 2016 στις 22:00- από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ, στο πλαίσιο της εκπομπής «Η αστυνομική λογοτεχνία στο Τρίτο».

Το μυθιστόρημα εγκλήματος και μυστηρίου της Κρίστι, με τίτλο «Hercule Poirot΄s Christmas» (Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό), εκδόθηκε στο Λονδίνο το 1938 και στις ΗΠΑ την επόμενη χρονιά με τίτλο «Murder for Christmas» (Χριστουγεννιάτικο Έγκλημα), ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε σε συνέχειες την ίδια περίοδο.

Το 1994 η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του  BBC «Agatha Christie΄s Poirot» περιέλαβε τη χριστουγεννιάτικη ιστορία του αγαπημένου αστυνομικού ήρωα σε επεισόδιο που προβλήθηκε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1995. Προηγήθηκαν οι ραδιοφωνικές ηχογραφήσεις και μεταδόσεις του έργου από το ραδιόφωνο του BBC 4  το 1986.

Στην Ελλάδα, η ΕΡΤ1 μετέδωσε τηλεοπτικά  το σύνολο των κύκλων επεισοδίων της πολυβραβευμένης αγγλικής σειράς.

Η ηχογράφηση που θα ακούσουμε μεταδόθηκε πρώτη φορά από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ , με τίτλο «Εφιαλτικά Χριστούγεννα», από τις 20/12/1988 έως τις 7/1/1989 σε 15 συνέχειες.

Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης.

Μετάφραση: Ελένη Γονατοπούλου.

Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου.

Επιμέλεια ήχων: Άντα Μουσουτζάνη.

Τεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Καλύβας-Τζένη Ιγνατιάδη.

Παραγωγή: Νέλλα Δουλτσίνου.

Στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό, ο Σοφοκλής Πέππας.

Ακούγονται επίσης, οι ηθοποιοί:  Κώστας Καστανάς, Αντιγόνη Βαλάκου, Γιώργος Μοσχίδης, Μάρθα Βούρτση, Τρύφων Καρατζάς, Ματίνα Καρρά, Τάκης Βουλαλάς, Νίκος Γαροφάλλου, Γιώργος Αρμαδώρος, Κώστας Κοντογιάννης, Θάνος Καληώρας, Απόστολος Φρυδάς, Ιλιάς Λαμπρίδου, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Κώστας Τριανταφύλλου, Δημήτρης Τσούτσης.

 Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα!

 Info:

Από 20 έως 23 και από 27 έως 29 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 22:00

Εκπομπή: Η αστυνομική λογοτεχνία στο Τρίτο

«Εφιαλτικά Χριστούγεννα» της Άγκαθα Κρίστι

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

Μοιράσου το άρθρο: