Το έκτο επεισόδιο της δραματικής σειράς «Σοφία» έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 στις 23:00.


Το 1472, η τελευταία πριγκίπισσα του Βυζαντίου, Σοφία Παλαιολογίνα μετακομίζει από τη Ρώμη στη μακρινή Μοσχοβία για να παντρευτεί τον Τσάρο Ιβάν Γ. Ονειρεύεται να ιδρύσει ένα νέο Βυζάντιο. Η εχθρότητα της αυλής, οι προδοσίες και οι ψευδείς κατηγορίες είναι αυτά που θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκεί. Έχοντας όπλα την αγάπη και την πίστη, η Σοφία νικάει τους εχθρούς της και γίνεται η πρώτη γυναίκα που ασκεί τόση επιρροή στη ρωσική ιστορία. Στέκεται δίπλα στον σύζυγό της βοηθώντας τον Ιβάν να συγχωνεύσει τη διαμελισμένη χώρα, να διώξει τους Μογγόλους εισβολείς και να οικοδομήσει το Κρεμλίνο της Μόσχας – το πιο εκπληκτικό σύμβολο της Ρωσίας.

Eπεισόδιο 6ο: Ο πρίγκιπας Ιβάν αποφασίζει να αρραβωνιάσει τον διοικητή του με την κόρη του πιστού υπηκόου του Γκριγκόρ. Κατά το έθιμο του προσφέρει προίκα, αλλά προς έκπληξή του, του δίνει τα «κλοπιμαία», δηλαδή τα χρήματα που ο ίδιος είχε διαθέσει για τη δωροδοκία του Χαν. Παρότι νιώθει να απειλείται, ανακαλύπτει ότι ο δούλος του, του έμεινε πιστός μέχρι το τέλος, παρά τα βασανιστήρια και έτσι κανείς δεν γνωρίζει την αλήθεια. Ένας ακόμα αρραβώνας και στη συνέχεια γάμος έρχεται να ταράξει πάλι τη γαλήνη του βασιλείου, με τον γιό του Ιβάν να παντρεύεται την κόρη του πρίγκιπα της Μολδαβίας Ελένα. Η πανέμορφη αυτή κοπέλα φαίνεται να ασχολείται με κάποια αίρεση, εν αγνοία φυσικά του πρίγκιπα της Μόσχας, μιας και το αντικληρικό αυτό κίνημα ασχολείται με αστρολογία και Ιουδαϊσμό. Και ενώ υπάρχει έντονη κόντρα ανάμεσα στην πριγκίπισσα Σοφία και την πριγκίπισσα Ελένα, θάνατοι και νέες αφίξεις προκαλούν πάλι προβλήματα στην ζωή της Σοφίας.

Παραγωγή: Ρωσίας
Παίζουν: Mariya Andreyeva, Yevgeny Tsyganov, Nadezhda Markina, Pyotr Zaychenko, Boris Nevzorov
Σκηνοθεσία: Aleksei Andrianov

Μοιράσου το άρθρο: