Το τρίτο επεισόδιο της δραματικής σειράς «Σοφία» έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στις 22:00.


Το 1472, η τελευταία πριγκίπισσα του Βυζαντίου, Σοφία Παλαιολογίνα μετακομίζει από τη Ρώμη στη μακρινή Μοσχοβία για να παντρευτεί τον Τσάρο Ιβάν Γ. Ονειρεύεται να ιδρύσει ένα νέο Βυζάντιο. Η εχθρότητα της αυλής, οι προδοσίες και οι ψευδείς κατηγορίες είναι αυτά που θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκεί. Έχοντας όπλα την αγάπη και την πίστη, η Σοφία νικάει τους εχθρούς της και γίνεται η πρώτη γυναίκα που ασκεί τόση επιρροή στη ρωσική ιστορία. Στέκεται δίπλα στον σύζυγό της βοηθώντας τον Ιβάν να συγχωνεύσει τη διαμελισμένη χώρα, να διώξει τους Μογγόλους εισβολείς και να οικοδομήσει το Κρεμλίνο της Μόσχας – το πιο εκπληκτικό σύμβολο της Ρωσίας.

Eπεισόδιο 3ο: Μετά τον απολογισμό των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό, ο Πρίγκιπας Ιβάν επιβάλει φόρο έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η πόλη. Η διαμάχη με τους δύο αδελφούς του, τον οδήγησε να διατάξει τον εγκλεισμό τους σε μπουντρούμι με σκοπό να δείξει την εξουσία του, η πριγκίπισσα Σοφία όμως τον συμβουλεύει να μη τους κάνει εχθρούς. Λίγο πριν ενδώσει και προβεί ο ίδιος στην αποφυλάκισή του ένας παράξενος μοναχός τους βοηθά να δραπετεύσουν και τους φυγαδεύει μακριά. Η οργή του Ιβάν είναι μεγάλη, νιώθει προδομένος και απαιτεί να τους βρουν και να τους φέρουν, εκείνοι όμως, εξίσου προδομένοι από τη συμπεριφορά του, σχεδιάζουν να πολεμήσουν εναντίον του. Πάνω στην αναταραχή η Σοφία γεννά πρόωρα κορίτσι και ο Ιβάν φεύγει καιρό για εκστρατεία αφού η πόλη Νοβγκόροντ αποφασίζει να μη πληρώσει φόρους και να πολεμήσει ενάντια στον πρίγκιπα. Ο Ιβάν επιστρέφει από την εκστρατεία νικητής, βρίσκει όμως τη Σοφία με κατάθλιψη να θρηνεί απαρηγόρητη την κόρη τους. Οι προσπάθειές του να την συνεφέρει πέφτουν στο κενό μέχρι που βλέπει όνειρο-όραμα μια υπέρλαμπρη Ορθόδοξη Εκκλησία και έτσι ο Ιβάν της παραχωρεί την επίβλεψη αυτού του έργου. Όμως, νέοι κίνδυνοι καραδοκούν να κλονίσουν την πρόσκαιρη γαλήνη του βασιλείου.

Παραγωγή: Ρωσίας
Παίζουν: Mariya Andreyeva, Yevgeny Tsyganov, Nadezhda Markina, Pyotr Zaychenko, Boris Nevzorov
Σκηνοθεσία: Aleksei Andrianov

Μοιράσου το άρθρο: