Στην Κρήτη μεταφέρονται από τις 4 Αυγούστου οι δράσεις του Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης ORANGE WATER -γέφυρα πολιτισμού και κίνηση εξωστρέφειας μέσω της εικαστικής δημιουργίας- που ξεκίνησε το καλοκαίρι τις δράσεις του με τον «Χωροχρόνο» στο The Loft στην Αθήνα, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με τις εκθέσεις στην Πάρο.

ORANGE PAROS6Συγκεκριμένα, από τις 4 Αυγούστου οι δράσεις του Φεστιβάλ εξελίσσονται στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου το κοινό μπορεί να επισκεφτεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου στην επιβλητική «Βασιλική του Αγίου Μάρκου» στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Αυγούστου παρουσία του Robert-Jan Sieben, επιτετραμμένου της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Θα ακολουθήσει δράση του Φεστιβάλ στα Χανιά, ενώ οι δράσεις του θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η φετινή φεστιβαλική δράση δίνει το παρόν με τη συμμετοχή 50 Ελλήνων και Ολλανδών σημαντικών καλλιτεχνών, με αντιπροσωπευτικά δείγματα της σύγχρονης εικαστικής σκηνής και των δύο χωρών.

ORANGE PAROS14

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Ad Arma, Anutosh, Barbara De Vries, Bert Van Santen, Eozen Agopian, Gert Van Oortmerssen, Hans Giesen, Henk Puts, Iris Zoric, Jan Mulder, John Sikking, Par Stromberg, Paulien Lethen, Peter Hey, Wim Drion, Αγγέλικα Βαξεβανίδου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Άγγελος Σκούρτης, Αποστόλης Ζολωτάκης, Απόστολος Φανακίδης, Βερα Λυνν, Γιώργος Παπαγεωργίου, Δήμητρα Χανιώτη, Δημήτρης Καρατζάς, Εύα Βασδέκη, Θοδωρής Δασκαλάκης, Κέλλυ Αθανασιάδου, Κυριάκος Μορταράκος, Κωνσταντίνα Κατρακάζου, Κώστας Τσώλης, Λίνα Μπέμπη, Μαρία Σχινά, Νίκος Μόσχος, Νίκος Παπαδημητρίου, Νίκος Τσιλογιάννης, Ομάδα Unsample, Πάνος Αρχολέκας, Πάνος Μητσόπουλος, Σπυριδούλα Πολίτη, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Χρήστος Τσάμης.

Το γενικό εννοιολογικό πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ είναι το «Τοπίο Μνήμης», ενώ το κεντρικό κείμενο της επιμέλειας υπογράφει η Δρ. Ντόρα Ρογκάν.

Το Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης ORANGE WATER πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Τουρισμού.

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: