Τον Νέο Πύργο Ευβοίας επισκέπτεται η Μαρούλα Μαλιαχόβα και η εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό», που μεταδίδεται την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 13:30 στην ΕΡΤ3.

Αυτή την Κυριακή ταξιδεύουμε σε ένα νησί, με προορισμό, την πρώτη «αγρόπολη» της Ελλάδας, που φτιάχτηκε σύμφωνα με το πρότυπο ρωσικό σχέδιο του Λ. Τολστόι: τον Νέο Πύργο Ευβοίας. 
Ένα χωριό που δεν χτίσθηκε απλά δίπλα σε κάποιο υπάρχον χωριό της Βορείου Ευβοίας, αλλά πραγματικά δημιουργήθηκε εκ θεμελίων το 1924, με την έλευση προσφύγων από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης, γράφοντας έτσι τη δική του μοναδική ιστορία μέσα στο χρόνο.
Θα γνωρίσουμε τις μοναδικές καλλιέργειες κηπευτικών που έφεραν μαζί τους οι Πυργιώτες πρόσφυγες και θα κάνουμε μια βόλτα στα συκοπερίβολα της περιοχής, που παράγουν τα περίφημα ξηρά σύκα. 
Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τη Μονή Οσίου Δαυίδ, η οποία βρίσκεται στην καρδιά του δάσους, καθώς και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 
Τέλος, θα περιπλανηθούμε στα ήρεμα νερά του κόλπου, απολαμβάνοντας εικόνες μοναδικού φυσικού κάλλους και θα γευτούμε τα περίφημα «οσμάδια», κολοκύθια που φτάνουν το ένα μέτρο μήκος!

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Μαγδαληνή Χατζοπούλου
Παραγωγή: ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Εκτέλεση παραγωγής: Alfa Productions

Μοιράσου το άρθρο: