ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ
«Ο Γλάρος» του Τσέχοφ
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 22:00

Η εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» αποχαιρετά τον αγαπημένο Έλληνα ηθοποιό Πέτρο Φυσσούν, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, μ’ ένα έργο-σταθμό στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο και του αφιερώματος στη ρωσική δραματουργία του 19ου και 20ού αιώνα (Ελλάδα-Ρωσία 2016), θα μεταδοθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 22:00, το έργο του Άντον Τσέχοφ, «Ο Γλάρος».
Ο Πέτρος Φυσσούν ερμηνεύει το ρόλο του Μπορίς Αλεξέγιεβιτς Τριγκόριν, του επιτυχημένου και καταξιωμένου λογοτέχνη, μέσα από τα λόγια του οποίου ο κορυφαίος Ρώσος δραματουργός κατέγραψε τις πιο σαφείς του θέσεις και απόψεις ως συγγραφέας.
Ο Φυσσούν, συνεπής και σταθερός ηθοποιός, με πολλαπλές ερμηνείες στο νεότερο θέατρο, στην αρχαία τραγωδία, στον ελληνικό κινηματογράφο, συνεργάστηκε και με την Ελληνική Ραδιοφωνία σ’ ένα πλήθος ηχογραφήσεων, χαρίζοντας την ιδιαίτερη και χαρακτηριστική του φωνή σε σημαντικά λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα.
Η ηχογράφηση του 1981, μια ηχογράφηση «συνόλου», ακολουθώντας την αισθητική ανάγνωση του ιδιότυπου Τσεχοφικού κόσμου, που επικράτησε στην ελληνική σκηνή στο παρελθόν, δίνει έμφαση στην ατμόσφαιρα και στο προσωπικό δράμα των ηρώων. Ο Πέτρος Φυσσούν, αναδεικνύει το ρόλο του Τριγκόριν, ως μέλος ενός ομοιογενούς και δυνατού ερμηνευτικού συνόλου.

Ακούγονται επίσης, οι ηθοποιοί: Μαίρη Αρώνη, Γιάννης Φέρτης, Μαρία Σκούντζου, Γιώργος Μοσχίδης, Άννα Βενέτη-Μπάκα, Μάκης Ρευματάς, Γιάννης Μόρτζος, Γιώργος Βουτσίνος, Αλέξανδρος Μαυρίδης, Ρένα Καλτσά, Καίτη Επισκόπου.
Ραδιοσκηνοθεσία: Κώστας Μπάκας.
Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης.
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Ζουγανέλης.
Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά.
Ρύθμιση ήχου: Νίκος Χανιώτης.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και 95,6!

Info:
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 22:00
«Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»
«Ο Γλάρος» του Τσέχοφ
Live Streaming: webradio.ert.gr/trito
Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

Μοιράσου το άρθρο: