Απόψε Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 μία νέα τηλεοπτική ζώνη με τίτλο «Άσπρο – Μαύρο». Οι τηλεθεατές, στο πλαίσιο αυτής της νέας ζώνης, θα έχουν  την ευκαιρία να απολαμβάνουν καθημερινά δύο «διαμάντια» από τις πρώτες κωμωδίες του αξεπέραστου Τσάρλι Τσάπλιν.

Μετά τη μαθήτευσή του στο σινεμά στα Στούντιο του Σένετ, ο Τσάρλι Τσάπλιν έγινε αστέρας παγκοσμίου φήμης, όταν τον Ιανουάριο 1915 άρχισε τη συνεργασία του με την εταιρεία Essanay Film. Για πρώτη φορά το όνομά του είναι στους τίτλους και μέσα σ’ έναν χρόνο σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε 16 ξεκαρδιστικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του «Αλήτη», ενώ κάθε καινούργια ταινία καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ σε εισιτήρια! Και αυτές οι ταινίες αστράφτουν τώρα, μετά τη συντήρηση και την πλήρη αποκατάστασή τους. Αυτές οι ταινίες, 100 χρόνων πια, θα μαγέψουν τους θεατές και στο δεύτερο αιώνα ζωής τους.

Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν.

Παραγωγή-αποκατάσταση: ARTE FRANCE.

his-new-job-1915-1004

«Μια καινούργια δουλειά» (His New Job)

Η πρώτη κωμωδία του Τσάρλι Τσάπλιν στη νέα εταιρεία –και επομένως ταιριαστός ο τίτλος της. Διαδραματίζεται σε κινηματογραφικό στούντιο. Στην αρχή είναι εργάτης, προάγεται σε βοηθό ξυλουργού πριν καταλήξει να γίνει ηθοποιός, πράγμα που οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή!

Η ταινία έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο 1915.

edna_purviance_and_charles_chaplin-658x523

 «Στο πάρκο» (In the Park)

Στο πάρκο, ένας αυθάδης Τσάρλι αρπάζει ό,τι βλέπει: ένα τσιγάρο, μία τσάντα, μία αρμαθιά λουκάνικα, ακόμα και τα φιλιά των κοριτσιών. Τα κορίτσια όμως δεν είναι μόνα τους, κυκλοφορούν αστυνομικοί και σύντομα ξεσπάει καβγάς.

Αυτή η ταινία κατ’ απαίτηση της εταιρείας γυρίστηκε πολύ γρήγορα και εδώ ο Τσάρλι Τσάπλιν χώνει τη μύτη του στα θέματα δύο ζευγαριών.

Μοιράσου το άρθρο: