Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Άνθρωποι και ιστορίες», που επιμελείται και παρουσιάζει η Μαρία Κουφοπούλου, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Αλέξανδρος Βέλιος: Η τελευταία απόφαση».
Αντιμέτωπος μ’ έναν θάνατο αναπότρεπτο, ο Αλέξανδρος Βέλιος δεν τρέφει καμιά ελπίδα για τη ζωή. Δεν πιστεύει στο Θεό, ούτε προσδοκά κάποιο θαύμα. Διευθετεί την κηδεία του, αποχαιρετά γνωστούς, φίλους, τη σύζυγό του, τα παιδιά του.
Η ταινία του Αντώνη Τολάκη καταγράφει τις δύο τελευταίες ημέρες της ζωής του δημοσιογράφου που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, επιλέγοντας να βάλει ο ίδιος τέλος στη ζωή του με ευθανασία.

Για το ντοκιμαντέρ και το εξαιρετικά ιδιαίτερο θέμα της ευθανασίας, η Μαρία Κουφοπούλου συζητεί στο στούντιο με τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιάννη Δημολιάτη, τον δικηγόρο Νίκο Φραγκάκη, τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο οποίος συνάντησε δύο φορές τον Αλέξανδρο Βέλιο πριν από το θάνατό του, καθώς και με το σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ, Αντώνη Τολάκη.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Μαρία Π. Κουφοπούλου.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Τούμπης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Μοιράσου το άρθρο: