Η Σοφία Σπυράτου στο «Αρχαίων Δράμα» της ΕΡΤ2

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:00, στο πλαίσιο του νέου κύκλου της σειράς εκπομπών της ΕΡΤ2, «Αρχαίων Δράμα», η χορογράφος και σκηνοθέτις Σοφία Σπυράτου συνομιλεί με νέους ηθοποιούς για τη σημασία του χορού στο αρχαίο δράμα, με αφορμή την κωμωδία του Αριστοφάνη, «Θεσμοφοριάζουσαι».

Είναι ένα από τα σπάνια έργα του αρχαίου δράματος, όπου οι οδηγίες του δημιουργού Αριστοφάνη προς το χορογράφο, έχουν ταξιδέψει ώς το σήμερα.

Είναι μια συζήτηση γύρω από τον ρυθμό ως κέντρο του κόσμου, πάνω στον οποίο «χτίζουμε» Τέχνη και ζωή, κι ένα επεισόδιο γεμάτο μουσική, κίνηση και λόγο, γεμάτο από το χορό του αρχαίου δράματος. Σε ποιον απευθύνεται ο χορός; Τι γνωρίζουμε γι’ αυτόν και ποια η σχέση του με την παράδοση;

Σκηνοθεσία: Πάνος Παππάς – Δέσποινα Χαραλάμπους.

Η Σοφία Σπυράτου στο «Αρχαίων Δράμα» της ΕΡΤ2

Η ΕΡΤ συνεχίζει την έρευνα για το αρχαίο δράμα, μεταδίδοντας το νέο κύκλο της σειράς εκπομπών της ΕΡΤ2, «Αρχαίων Δράμα». Σε κάθε επεισόδιο της σειράς παρουσιάζεται ένα διαφορετικό έργο μέσα από τη ματιά και την ερμηνευτική προσέγγιση ενός σύγχρονου σκηνοθέτη ή συντελεστή του θεάτρου κάθε φορά, με τη μορφή ενός ελεύθερου μαθήματος-εργαστηρίου.

Η σειρά φιλοδοξεί μ’ αυτόν τον τρόπο να «χτίσει» μία νέα πρόταση για ένα σύνολο εκπομπών σύγχρονης έρευνας και διδασκαλίας του αρχαίου δράματος, ως συναντήσεις ενεργών ερευνητών του θεάτρου με νέους ηθοποιούς μέσα στο πλαίσιο ενός δημόσιου μαθήματος, εντός του οποίου

θα ανιχνεύονται το θέμα, η ανάπτυξη του μύθου, οι χαρακτήρες και κυρίως τα κρίσιμα ζητήματα που διακυβεύονται μέσα στο καθένα από τα έργα της αρχαίας δραματικής μας κληρονομιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ