Το γουέστερν «Μέχρι το τέλος» (The Homesman), συμπαραγωγής ΗΠΑ-Γαλλίας 2014, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 22:45.

The Homesman (5)Υπόθεση: Στη Νεμπράσκα της δεκαετίας του 1850 μια μοναχική, αλλά δυναμική γυναίκα, σώζει έναν αναξιόπιστο λιποτάκτη από την αγχόνη αναγκάζοντάς τον να τη συνοδεύσει σ’ ένα εκκλησιαστικό ίδρυμα της Αϊόβα, όπου θέλει να μεταφέρει τρεις γυναίκες που έχουν χάσει τα λογικά τους.

The Homesman (3)Δίνοντας τον πρώτο ρόλο στη γυναικεία ματιά πάνω στην Άγρια Δύση και τυλίγοντας με μαύρο χιούμορ (φυσικές και ψυχολογικές) συγκρούσεις που εξελίσσονται απολύτως δραματικά, ο Τόμι Λι Τζόουνς προσεγγίζει με πρωτότυπο -τόσο ρεαλιστικό όσο και αντισυμβατικό- τρόπο το κλασικό γουέστερν, εντυπωσιάζει με τη γλυκόπικρη αναβίωση του απάνθρωπα ηρωικού κόσμου του και μας χαρίζει δύο ολοζώντανους, συμπληρωματικούς κινηματογραφικούς χαρακτήρες που συγκινούν χαμένοι μέσα στις κωμικοτραγικές αντιφάσεις τους.

The Homesman (7)

Μία ταινία που μπορεί να μην έχει την υπαρξιακή βαρύτητα των «Τριών ταφών του Μελκιάδες Εστράδα», αποτελεί όμως έργο ενός στιλάτου, ώριμου κινηματογραφικού δημιουργού.

Σκηνοθεσία: Τόμι Λι Τζόουνς.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Χίλαρι Σουάνκ, Μέριλ Στριπ, Τζέιμς Σπέιντερ.

Διάρκεια: 113΄

The Homesman

Μοιράσου το άρθρο: