Στο πνεύμα των εορτών προσαρμόζει το πρόγραμμά της η ΕΡΤ3 τις ημέρες των Χριστουγέννων με ποιοτικές ψυχαγωγικές προτάσεις για όλη την οικογένεια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, παραστάσεις, όπερα, ταινίες, ειδικά αφιερώματα και ντοκιμαντέρ, ενώ και οι εκπομπές του σταθμού μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα.

Ειδικότερα, την Παραμονή των Χριστουγέννων, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016, στις 16:00, η εκπομπή «Ο τόπος και το τραγούδι του» με τον Γιώργη Μελίκη παρουσιάζει χριστουγεννιάτικα κάλαντα, δρώμενα, έθιμα, χορούς και τραγούδια από το χωριό Καρυές (περιοχή Καβακλή Ανατολικής Ρωμυλίας).

Στις 18:30, με την «Έκτη αίσθηση» και τον Γιώργο Μπελίρη, παρακολουθούμε τη μουσική παράσταση «Στις γειτονιές του κόσμου», που διοργανώνει το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Βέροιας για τα Χριστούγεννα, αλλά και για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ. Στη γιορτή συμμετέχουν η Ορχήστρα Νέων Σίνδου, η Στέλλα Φαρμάκη, ο Γιώργος Μπελίδης στο τραγούδι, καθώς και οι νέοι του Κέντρου Μέριμνας ΑμεΑ.

Στις 20:30, μεταδίδεται το ντοκιμαντέρ «Άγια Νύχτα: Ένα μήνυμα ειρήνης» (Silent Night, Holy Night: A message of Peace), παραγωγής ORF, σε σκηνοθεσία Renate Lachinger. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί βήμα-βήμα την ιστορία πίσω από το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών, την «Άγια Νύχτα».

Στις 21:00, στο πλαίσιο της «Βραδιάς όπερας» της ΕΡΤ3, μεταδίδεται σε Α΄ προβολή «Ο Μαγικός Αυλός» (Mozart: «Zauberflote»), συμπαραγωγής ORF, Arte και UNITEL. σε συνεργασία με το Saltzburg Festival και την Classica (2012), σε διεύθυνση ορχήστρας του Nikolaus Harnoncourt και με τη συμμετοχή της χορωδίας KV Wiener Staatsopernchor.

Στις 24:00, η «Ονείρου Ελλάς» του Κώστα Φέρρη παρουσιάζει ένα χριστουγεννιάτικο επεισόδιο με ρεμπέτικα τραγούδια και αναφορές στις αλληλοεπιδράσεις τους με την ίδια την ιστορία του τόπου.

Μοιράσου το άρθρο: