Το εξαιρετικό δράμα «Vitus», παραγωγής Ελβετίας 2006, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 – σε Α΄τηλεοπτική μετάδοση – την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, από τη ζώνη «Το σινεμά στο σπίτι σας».
vitus-2Υπόθεση:
Ο Vitus είναι ένα μικρό αγόρι που κυριολεκτικά μοιάζει σα να έπεσε από άλλο πλανήτη. Ένα παιδί θαύμα, που έχει οξύτατη ακοή λες και είναι νυχτερίδα, παίζει πιάνο σαν βιρτουόζος και μελετάει εγκυκλοπαίδειες από τα πέντε του χρόνια. Χωρίς καμία αμφιβολία, οι γονείς του βλέπουν σε εκείνον τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται και περιμένουν από εκείνον να τον δουν κάποια μέρα να γίνεται διάσημος πιανίστας. Πιστεύουν ότι ένα λαμπρό μέλλον ανοίγεται μπροστά του. Παρ’ όλα αυτά, ο ιδιοφυής πιτσιρίκος, έχοντας κουραστεί από τις αυξημένες απαιτήσεις των γύρω του, προτιμάει να παίζει στο εργαστήριο του εκκεντρικού παππού του, με τον οποίο αναπτύσσει μια σχέση τρυφερή και ποιητική. Ονειρεύεται να πετάξει και να έχει μια φυσιολογική παιδική ηλικία. Τελικά, με μια δραματική τροπή, ο Vitus αποφασίζει να πάρει την ζωή κυριολεκτικά στα χέρια του. Μια κρυφή, δεύτερη ζωή ανοίγεται μπροστά του…

Το «Vitus» είναι μια βραβευμένη κοινωνική ταινία που αναφέρεται στην καταπίεση των χαρισματικών παιδιών, όταν υποχρεώνονται σε πρόωρη ενηλικίωση.

vitus-4

Βραβεία/Υποψηφιότητες:

  • Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2007.
  • Βραβείο κοινού στο AFI Festival, 2006
  • Βραβείο κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ρώμης, 2006.
  • Βραβείο κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Σικάγο, 2006.
  • Βραβείο σκηνοθεσίας στο Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τσενάι – Ινδία, 2006.
  •  Βραβείο καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας στα Swiss Film Awards, 2007

Σκηνοθεσία: Φρέντι Μίρερ.

Παίζουν: Τέο Γκεοργκίου, Μπρούνο Γκαντζ, Γιούλικα Τζένκινς.

Διάρκεια: 118΄

vitus-7

Μοιράσου το άρθρο: