Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του νέου ντοκιμαντέρ «Η Σεξουαλική Επανάσταση» (Sex Revolutions), παραγωγής ARTE FRANCE 2017-2018, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στις 24:00.

Η σεξουαλική επανάσταση άλλαξε ριζικά τις κοινωνίες μας. Υπήρξε αιτία αλλά και συνέπεια ποικίλων εξελίξεων και μακροχρόνιων κοινωνικών αγώνων. Από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι, από το Σαν Φρανσίσκο και το Βερολίνο θα δούμε για πρώτη φορά δημόσια και ιδιωτικά αρχεία, καθώς και αναλύσεις από διαπρεπείς ειδικούς.

sex revolutions intervenant 2

Η αρχή έγινε από την  εύκολη πρόσβαση στην αντισύλληψη, το φεμινιστικό κίνημα και τους αγώνες του αλλά και τους αγώνες για τα ίσα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Σιγά-σιγά άλλαξε η νοοτροπία, χαλάρωσε η λογοκρισία και το μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης μπήκε στα σχολεία. Η σεξουαλική επανάσταση άφησε έντονη τη σφραγίδα της σε όλα τα κινήματα και τις κοινωνικές αλλαγές από το 1950 έως τον 21ο αιώνα.

sex revolutions intervenant 1

Κρυφά έως τώρα αρχεία ανοίγουν και φέρνουν στο φως νέα δεδομένα γι’ αυτήν την κοινωνική δυναμική, ενώ διάσημοι κοινωνιολόγοι, ιστορικοί και φιλόσοφοι στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δίνουν τη δική τους προοπτική γι’ αυτό το τόσο ενδιαφέρον και ευρύ θέμα.

Μοιράσου το άρθρο: