Το εξαιρετικό ιστορικό βιογραφικό δράμα «Κομφούκιος» (Confucius / Kong Zi), παραγωγής Κίνας 2010, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 22:00.

Υπόθεση: 6ος αιώνας π.Χ. Η αρχαία δυναστεία Ζου παρέπαιε. Στο ανάκτορο, οι φεουδάρχες συνωμοτούσαν και φιλονικούσαν πάνω από τα ερείπια της αυτοκρατορίας, ο καθένας τους λαχταρώντας να κυριαρχήσει σε γη και ουρανό. Ήταν η εποχή της δύναμης, του μεγαλείου και της δόξας για την Κίνα. Ήταν εποχή πολέμου, εποχή ηρώων και νέων ιδεών… ήταν η περίοδος της «άνθησης» της Κίνας.

O Κομφούκιος ή Κονγκ Φούτζι ή Κουνγκ-φου-τζου, διάσημος Κινέζος διανοητής και κοινωνικός φιλόσοφος, με τις διδασκαλίες του και τη φιλοσοφία του, προσπαθούσε να αλλάξει την καταστρεπτική πορεία της ιστορικής αυτής περιόδου με μια φιλοσοφία ανώτερη της εποχής της. Οι διδασκαλίες του, όπως διατηρήθηκαν στα «Ανάλεκτα», έθεσαν τα θεμέλια πολλών μεταγενέστερων κινέζικων απόψεων για την εκπαίδευση και τη συμπεριφορά του ιδανικού άνδρα, πώς ένα τέτοιο άτομο θα πρέπει να ζει τη ζωή του και να αλληλεπιδρά με τους άλλους, και τα σχήματα της κοινωνίας και της διακυβέρνησης στα οποία θα πρέπει να συμμετέχει.

Διακρίσεις: Golden Phoenix Awards, China 2011 βραβεία Golden Phoenix Award Female Actor in a Motion Picture και Male Actor in a Motion Picture. Hong Kong Film Awards 2011 βραβείο Best Cinematography και υποψηφιότητες για Best Actor, Best Art Direction, Best Costume & Make Up Design, Best Original Film Song. Huabiao Film Awards 2011 βραβείο Outstanding Abroad Actor και υποψηφιότητα για Outstanding Music. Huading Award 2011 υποψηφιότητες για Best Actor in a Motion Picture και Best Supporting Actor in a Motion Picuture. Iron Elephant Film Awards 2010 υποψηφιότητα για Best Actor.

Σκηνοθεσία: Χου Μέι.

Παίζουν: Τσόου Γιουν-Φατ, Λου Γι, Ζου Χαν, Τσεν Ζιανμπίν, Ρεν Κουάν, Γιάο Λου, Λι Κάι.

Διάρκεια: 125΄

Μοιράσου το άρθρο: