Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00 στην ΕΡΤ2 μεταδίδεται το δέκατο τρίτο επεισόδιο του νέου κύκλου της εκπομπής «Το Βιβλίο». 

Στο επεισόδιο αυτό, ο Γιώργος Χρονάς συνομιλεί με τον συγγραφέα Θανάση Βαλτινό. Η συζήτηση στρέφεται γύρω από τις βιωμένες μνήμες του συγγραφέα, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο.

karpozilos
Κωστής Καρπόζηλος

Ο Νέστορας Πουλάκος προσκαλεί στο πλατό της εκπομπής και συνδιαλέγεται με τον ιστορικό Κωστή Καρπόζηλο, τον συγγραφέα διηγημάτων Δημοσθένη Παπαμάρκο και τον συγγραφέα ιστορικού μυθιστορήματος Βαγγέλη Μπέκα.

papamarkos
Δημοσθένης Παπαμάρκος

Μεταφερόμαστε στις Εκδόσεις Γκοβόστη, όπου ο Κώστας Γκοβόστης μας μιλά για την εκδοτική δραστηριότητα και την ιστορική διαδρομή του εκδοτικού οίκου.

ekd gkovostiΟ υπεύθυνος του Βιβλιοπωλείου ΜΙΕΤ (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης), Στάθης Τσώνος, μάς ξεναγεί στο βιβλιοπωλείο επί της οδού Αμερικής, καθώς και στο Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο ΕΛΙΑ.

miet

Από το χώρο του βιβλιοπωλείου ΜΙΕΤ, τέλος, ο Κωνσταντίνος Μπούρας παρουσιάζει τις πρόσφατες κυκλοφορίες των εκδοτών που φτάνουν στον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου.

Σκηνοθεσία: Χρίστος Σολδάτος, Αντώνης Τολάκης.

Αρχισυνταξία: Γιώργος Χρονάς.

Εκτέλεση παραγωγής: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.).

Μοιράσου το άρθρο: