Το βραβευμένο ρομαντικό δράμα «Ανθισμένες κερασιές» (Cherry Blossoms / Kirschblüten – Hanami), παραγωγής Γερμανίας 2008, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 και ώρα 23:00. 

Όταν ανθίζουν οι κερασιές την άνοιξη, στη γιορτή της ομορφιάς και της αναγέννησης, σ’ ένα τοπίο μαγικό, ξεδιπλώνεται μπροστά μας η ιστορία του Ρούντι, της Τρούντι και της αγάπης τους.

Μόνο η Τρούντι ξέρει πως ο άντρας της είναι ανίατα άρρωστος και ετοιμοθάνατος. Αποφασίζει να μην του το ανακοινώσει. Οι γιατροί της προτείνουν να κάνει ένα όμορφο ταξίδι μαζί του, να πραγματοποιήσουν κάτι που ονειρεύονται.
Ο Ρούντι είναι ένας καλός, απλός, προβλέψιμος άντρας. Αγαπιούνται. Όταν η γυναίκα του τού προτείνει να πάνε στην Ιαπωνία, όπου ζει ο μικρός τους γιος, και να δουν από κοντά την κορυφή του Φουτζιγιάμα, εκείνος τη βρίσκει υπερβολική. Τελικά, καταφέρνει να τον πείσει να ταξιδέψουν στο Βερολίνο, όπου ζει ο μεγάλος τους γιος με την οικογένειά του και η κόρη τους. Εκεί καταλαβαίνουν ότι τα παιδιά τους είναι τόσο απασχολημένα με τις δικές τους ζωές, που δεν τους περισσεύει χρόνος για τους γονείς.

Ξαφνικά, η Τρούντι πεθαίνει. Ο Ρούντι καταρρακώνεται. Δεν ξέρει τι να κάνει με τη ζωή του. Από τη φίλη-σύντροφο της κόρης του, πληροφορείται ότι η Τρούντι επέλεξε, εξαιτίας της μεγάλης της αγάπης για τον άντρα της, να μη ζήσει τη ζωή που ονειρευόταν.
Ο Ρούντι αρχίζει να τη βλέπει με καινούργια μάτια και αποφασίζει να κάνει όλα εκείνα που της στέρησε, προσφέροντάς της τις εμπειρίες και μαθαίνοντάς την μέσα απ’ αυτές. Έτσι, ξεκινά για το Τόκιο, την εποχή των ανθισμένων κερασιών, μέσα στη γιορτή της ομορφιάς, του προσωρινού και κάθε νέας αρχής.

Μια ταινία γεμάτη ανατροπές και τρυφερότητα που μιλάει για τη ζωή, την αγάπη και την απώλεια. Ένας άντρας μαθαίνει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να εκφράσει τα συναισθήματά του. Μια γυναίκα βλέπει το όνειρο της ζωής της να πραγματοποιείται με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο. Μήπως η αίσθηση ότι κάτι είναι προσωρινό μας μαθαίνει να βλέπουμε τη ζωή όπως πραγματικά είναι; Τι μας κάνει να «ανθίζουμε»; Τι είναι αυτό που μας «μαραίνει»;

Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσή Άρκτο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου 2008.

Βραβευμένο ρομαντικό δράμα, παραγωγής Γερμανίας 2008.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ντόρις Ντόρι.

Παίζουν: Έλμαρ Βέπερ, Χανελόρε Έλσνερ, Άγια Ιριζούκι, Μαξιμίλιαν Μπρίκνερ.

Διάρκεια: 127΄

Μοιράσου το άρθρο: