Το αστυνομικό έργο «Το μυστήριο του Κόρνις» της Άγκαθα Κρίστι, έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, την Τρίτη 3 Μαΐου 2016, στις 10 το βράδυ.

small agkΟ Ηρακλής Πουαρό, ο αγαπημένος ήρωας της «βασίλισσας του εγκλήματος» Άγκαθα Κρίστι, επισκέπτεται την Κορνουάλη, επειδή η πελάτισσά του κα Πέγκλι, υποψιάζεται ότι ο σύζυγός της τη δηλητηριάζει σταδιακά, ρίχνοντας ζιζανιοκτόνο στα γεύματά της.

Όταν ο Πουαρό και ο Κάπτεν Χάστινγκς, στενός φίλος και συνεργάτης του Βέλγου ντετέκτιβ, φτάνουν στην Κορνουάλη, ανακαλύπτουν ότι η κα Πέγκλι είναι νεκρή. Η αστυνομία συλλαμβάνει το σύζυγο ως ύποπτο για το φόνο. Ο Πουαρό όμως έχει άλλη άποψη…

«Το μυστήριο του Κόρνις», μία από τις πρώιμες ιστορίες της Βρετανίδας συγγραφέως με πρωταγωνιστή το διάσημο ντετέκτιβ, εκδόθηκε πρώτη φορά το 1951 στις ΗΠΑ.

small agk 2Το 1974, ένα χρόνο πριν από το θάνατο της Άγκαθα Κρίστι, κυκλοφόρησε στη Βρετανία, σε συλλεκτικό τόμο με τίτλο «Poirot’s Early Cases».

Μετάφραση-ραδιοφωνική διασκευή: Παναγιώτης Καραλής

Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου

Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά

Τεχνική επιμέλεια: Νίκος Χανιώτης

Ραδιοσκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Τσώνος

Στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Επίσης, ακούγονται οι ηθοποιοί: Γιώργος Μοσχίδης, Ρένα Βενιέρη, Νίκος Παγκράτης, Δημήτρης Αρώνης, Νίκος Λυκομήτρος, Γιάννης Λιακάκος, Κατερνία Μπούρλου

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα

katw agk

Μοιράσου το άρθρο: