100 ξένες και ελληνικές δημιουργίες, ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως το μικρού μήκους σινεμά θα προβληθεί στο πλαίσιο του TISFF – Thessaloniki International Short Film Festival από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου στις αίθουσες της αποθήκης Δ’  (αίθουσες ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ  και ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ).

Το φεστιβάλ δημιουργήθηκε το 2007 με στόχο την προβολή και προώθηση σημαντικών κινηματογραφικών έργων, πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται στις δουλειές νέων κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι σε μικρής διάρκειας ταινίας (5-45 λεπτών), συμπυκνώνουν και καταγράφουν την πορεία του πλανήτη σε κοινωνικό, πολιτικό ή ερωτικό επίπεδο.

Το TISFF είναι μία σταθερή διαφήμιση της πόλης της Θεσσαλονίκης στον πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης και όχι μόνο. Έχει συμπεριληφθεί στα 44 καλύτερα φεστιβάλ μικρού μήκους του πλανήτη, εκ των οποίων τα 27 είναι ευρωπαϊκά όπως Κάννες, Βερολίνο, Κλαιρμόν – Φεράν, κ.α. Είναι το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ μικρού μήκους στη λίστα και στα 3 καλύτερα από όλες τις βαλκανικές χώρες. Έχει ταξιδέψει ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα) αλλά και το εξωτερικό (Μπρίστολ, Βρυξέλλες, Βαρκελώνη, Κεμπέκ, Σμύρνη, Σανταντέρ, κ.α.) παρουσιάζοντας προγράμματα με έργα των νέων Ελλήνων σκηνοθετών.

Το TiSFF είναι μία συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού τού Δήμου Θεσσαλονίκης και με την συνεργασία και υποστήριξη τού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος  θα προβληθούν 4 σημαντικά αφιερώματα:

  • στήν OPERA NATIONAL de PARIS, πού μάς τίμησε διαλέγοντας το TiSFF να προβάλλει στην Ελλάδα δικές της παραγωγές μυθοπλασίας και χορού.
  • αφιέρωμα στην Δανία
  • αφιέρωμα στο Κεμπέκ
  • αφιέρωμα στο Μεσογειακό Σινεμά .
  • Εκτός των προβολών, όπως και πέρυσι, το TISFF στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση του ελληνικού κοινού για τα διάφορα στάδια στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους και για αυτό το λόγο στη φετινή διοργάνωση έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας το Γιώργο Ζώη που θα μας παρουσιάσει το βραβευμένο του Third Kind (φώτο) και το Γιάννη Οικονομίδη που θα συζητήσει με τους σινεφίλ της πόλης για τη νέα του ταινία “Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς”.

Θα γίνονται 2 τρίωρες προβολές καθημερινά  σε κάθε αίθουσα, στις 17.00-20.00 και 20.30-23.30

Τιμές Εισιτηρίων: προβολή 5 €,φοιτητικό  4 €,  ανέργων 0 €,   ημερήσιο 7 €,τετραήμερο 20 €

ΠΗΓΗ TiSFF

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: