Ημέρα πένθους η σημερινή για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στρατιωτικό ελικόπτερο, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από νωρίς το πρωί λίγο αφού είχε απογειωθεί από τη Λάρισα με προορισμό την Κοζάνη, συνετρίβη στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας. Λίγη ώρα αφού εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του κοντά στην εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας, το ΓΕΕΘΑ με μια λιτή ανακοίνωσε επιβεβαίωσε ότι ανασύρθηκαν νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες, ενώ, σαν από θαύμα, ανασύρθηκε τραυματισμένη μια γυναίκα αρχιλοχίας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου. Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ στις 7.50 το πρωί και στη συνέχεια εντοπίστηκε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας από τα μέσα διάσωσης του στρατού και της πολεμικής αεροπορίας. Είχε απογειωθεί από το Στεφανοβίκειο, πήγε στη Λάρισα και από εκεί απογειώθηκε για προγραμματισμένη πτήση στην Κοζάνη. Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή, όπου διεξάγονται έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.
Μεταξύ των τεσσάρων επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή τους από την συντριβή του μοιραίου Χιούι είναι ο υποστράτηγος Γιάννης Τζανιδάκης, που πριν λίγες ημέρες είχε αναλάβει τα νέα καθήκοντά του ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς.

Μοιράσου το άρθρο: