Ξεκινά αύριο η Βαλκανική Πλατεία με συναυλία του Γιώργου Νταλάρα

Ξεκινά αύριο η Βαλκανική Πλατεία με τη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στις 9 το βράδυ στα Συμμαχικά Κοιμητήρια επί της οδού Λαγκαδά, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η «Βαλκανική Πλατεία 2016», το «ταξίδι» που κάνει ανελλιπώς εδώ και 17 χρόνια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στους πολιτισμούς των Βαλκανίων μάς ταξιδεύει σε ακούσματα, γεύσεις, εμπνεύσεις και δημιουργίες, από αυτές που χαρίζουν στα Βαλκάνια τη μοναδικότητά τους.

Προάγγελο των εκδηλώσεων αποτελεί η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί απόψε, στη Νεάπολη, κατά τη διάρκεια της οποίας μουσικοχορευτικά συγκροτήματα θα συναντηθούν στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) και θα περιδιαβούν στις γειτονιές της Νεάπολης με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

«Ταξιδεύουμε’’ και πάλι στα Βαλκάνια, σε ένα ταξίδι που μοιάζει να μην έχει ούτε αφετηρία ούτε τέρμα. Κάθε σταθμός του, διαφορετικός αλλά και ίδιος, με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και με τόσα κοινά με τον προηγούμενο και τον επόμενο, που δύσκολα αντιλαμβάνεται κανείς τη διαφορά. Ο πολιτισμός, τα γράμματα, οι τέχνες ενισχύουν τον ειρηνικό διάλογο, δημιουργούν προϋποθέσεις συνεργασίας και ειρηνικής συνδιαλλαγής, ενισχύουν τον αλληλοσεβασμό, δείχνουν τον δρόμο για την αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.  

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλίες του Κώστα Μακεδόνα, της Άλκηστη Πρωτοψάλτη, του Πάνου Μουζουράκη και Manjola Nallbani, και ολοκληρώνεται με τη συναυλία της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, που περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι. Ιδιαίτερη θέση  έχει η λογοτεχνία και τα εικαστικά, όπως και η Παιδική Σκηνή με πλούσιο πρόγραμμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος