Καλοκαίρι στο…Κέντρο Υγείας για φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ

Array

«-Πού θα περάσεις το φετινό καλοκαίρι; -Στο Κέντρο Υγείας!». Αυτή είναι η όχι και τόσο αναμενόμενη απάντηση, που δίνουν πολλοί φοιτητές της Ιατρικής του ΑΠΘ, οι οποίοι επιλέγουν να στελεχώσουν εθελοντικά Κέντρα Υγείας της βόρειας Ελλάδας για το καλοκαίρι, σε περιοχές με τουριστική κίνηση. Τα Κέντρα Υγείας αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και ειδικά το καλοκαίρι με την αυξημένη τουριστική κίνηση, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) με έδρα το ΑΠΘ, παραμένοντας πιστό τόσο στην εκπαιδευτική του αποστολή για κατάρτιση των φοιτητών Ιατρικής, όσο και στις αξίες του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, συνεχίζει το ήδη επιτυχημένο επί σειρά ετών πρόγραμμα «Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος».

Μέσω του προγράμματος, οι φοιτητές Ιατρικής, που βρίσκονται στα μεγαλύτερα έτη των σπουδών τους, έχοντας την απαραίτητη κλινική εμπειρία, καλούνται να ανακουφίσουν τα Κ.Υ. καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες τους κατά τη θερινή περίοδο. Οι φοιτητές θα έρθουν σε επαφή με την καθημερινή κλινική πράξη σε έναν χώρο διαφορετικό από την πανεπιστημιακή κλινική, θα εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας των πρωτοβάθμιων κέντρων περίθαλψης και θα βελτιώσουν τις κλινικές δεξιότητές τους.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος περισσότεροι από 100 φοιτητές θα υποστηρίξουν 6 Κέντρα Υγείας, σε 7 εβδομάδες προσφέροντας περισσότερες από 5000 ώρες εθελοντικής δράσης.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουλίου ως τις 27 Αυγούστου 2017 και στο διάστημα αυτό οι φοιτητές θα υποστηρίξουν τα Κέντρα Υγείας σε: Αριδαία, Κασσανδρεία, Καλλικράτεια, Άγιο Νικόλαο, Μουδανιά και Νέα Μάδυτο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος