«Παίζοντας με τα πρωτόνια» στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας NOESIS

Hμερίδα για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της 16ης περιφέρειας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και ώρα 8.30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας NOESIS. Θέμα: Παρουσίαση καλών πρακτικών και διάχυσης προγράμματος «Παίζοντας με τα πρωτόνια».

Σκοπός της δράσης είναι η προσέγγιση των Φυσικών Επιστημών και  της αστρονομίας μέσα από δημιουργικούς τρόπους ενασχόλησης στην τάξη. Θα παρουσιαστεί η εφαρμογή του προγράμματος Playing with Protons που υποστηρίζεται από το πείραμα CMS του CERN, όπως οργανώθηκε, εκπονήθηκε και συντονίστηκε στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου – Κορδελιού, από την πρεσβευτή της δράσης εκπαιδευτικό Ζερβού Κυριακή.

Θα πραγματοποιηθούν βιωματικά πειράματα φυσικής με απλά υλικά και θα γίνει παρουσίαση δράσεων του προγράμματος από τους μαθητές και μαθήτριες των  ΣΤ1, ΣΤ2, Ε2 τάξεων του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί τηλεοπτικά μέσω διαδικτύου από την Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας στο σύνδεσμο  http://www.webtv.kmaked.eu

Την ημερίδα θα πλαισιώσουν οι:

  • Δρ. Άγγελος Αλεξόπουλος, Education & Outreach Officer, CERN, Υπεύθυνος προγράμματος Playing with Protons.
  • Τίνα Νάντσου, Φυσικός, Εκπαιδευτικός, Παιδαγωγική Υπεύθυνος του Playing with Protons για την Ελλάδα.
  • Στέφανος Χερουβής, Υπεύθυνος Ανάπτυξης εκπ/τικών κοινοτήτων και βιωσιμότητας του Playing with Protons για την Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής δράσης CREATIONS, Ερευνητής στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της  Ελληνογερμανικής Αγωγής.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος