Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στη Δημοτική Πινακοθήκη

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης κοντά στους μικρούς της φίλους! Φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν τρία εικαστικά εργαστήρια, που απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού (έτος γέννησης 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005).
Τα εργαστήρια θα έχουν εβδομαδιαία διάρκεια και προσφέρονται δωρεάν. Η διεξαγωγή τους θα πραγματοποιηθεί στον υπέροχο κήπο της Casa Bianca. Κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε ένα μόνο εργαστήριο.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει καθημερινή δραστηριότητα από τις 10:00 πμ – 12:15 μμ με εικαστικές δράσεις. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ημερήσιες δραστηριότητες, στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της Casa Bianca, που θα αφορούν την εξοικείωση με τη Δημοτική Πινακοθήκη, το κτήριο, την ιστορία του, καθώς και με έργα από τη μόνιμη συλλογή έργων του Νικολάου Γύζη και την περιοδική έκθεση«Μανώλης Χάρος. Αισώπου Μύθοι» .
Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με την Πινακοθήκη τόσο από άποψη χώρου όσο και από την άποψη του ρόλου και της λειτουργίας της (συλλογές, εκθέσεις), η γνωριμία και η ανάγνωση οπτικών πληροφοριών στο χώρο και στα εκθέματα (μορφή, υλικά, τεχνικές), η καλλιέργεια κριτικής σκέψης και δεξιοτήτων μέσα από ασκήσεις και βιωματική συμμετοχή, η ενθάρρυνση για πειραματισμό και πρωτοτυπία και η ανάπτυξη μιας μόνιμης συναισθηματικής σχέσης των παιδιών με το μουσειακό χώρο, ως έναν χώρο φιλικό και ελκυστικό.

Πρόγραμμα:
10:00 πμ – 12:15 μμ Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

1η εβδομάδα (26 – 30/6)
2η εβδομάδα (03 – 07/7)
3η εβδομάδα (10 – 14/7)

Αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήριο: 12 παιδιά
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Για τη δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται συμπληρωμένη η συνημμένη φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:pinakothiki@thessaloniki.gr

Πληροφορίες
Casa Bianca, Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη

Γιώτα Πελέκα, Άλκηστη Παναγιωτοπούλου
Τηλέφωνο: 2310 427555

Δάφνη Παντελή
Τηλέφωνο: 2313 318533

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος