Πανέτοιμος για την υποδοχή των μικρών παιδιών ο “Παραμυθόκοσμος” στην Ευκαρπία

Μπήκαν και οι τελευταίες πινελιές στο νέο αύλειο χώρο του Βρεφονηπιακού σταθμού Ευκαρπίας “Παραμυθόκοσμος” του Δήμου Παύλου Μελά, που πλέον θυμίζει μια παραμυθένια μεγάλη υπαίθρια τάξη, με οπτική ποικιλία και κυρίαρχο στοιχείο τις “κυψέλες”, που δημιουργούν μικρούς πυρήνες δραστηριότητας και δημιουργικότητας, ανάλογα με τη διάθεση του κάθε παιδιού.

Η αυλή μεταμορφώθηκε σε ένα σύνολο υποχώρων παιχνιδιού, αθλητισμού, πρασίνου, όπου τα παιδιά όχι μόνο θα εκτονώνονται στα διαλλείμματά τους αλλά και θα εξασκηθούν στην κοινωνική συναναστροφή, την ατομική και συλλογική προσπάθεια, την έκφραση, τη δημιουργικότητα, την έννοια των ορίων και θα αναπτύξουν τη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον.

Στην αυλή τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα καλαίσθητου σχεδίου, επιστρώθηκαν οι εξωτερικοί χώροι με αθλητικό υλικό σε αποχρώσεις πορτοκαλί και γαλάζιου χρώματος, ενώ διαμορφώθηκε αμφιθέατρο ιδανικό για εκδηλώσεις αλλά και για εκπαίδευση.

Είχαν προηγηθεί πολλές άλλες εργασίες, όπως η κατασκευή των τοιχείων περίφραξης, οι εκσκαφές και οι επιχώσεις του περιβάλλοντα χώρου και η σκυροδέτηση των εσωτερικών παρτεριών και διαδρόμων.

Πλέον για τα μικρά παιδιά διαμορφώνονται οι εξής “κυψέλες”:

-παιχνιδιού (παιδικές χαρές – παιχνίδια)

-κοινωνικότητας – εκπαίδευσης (χώροι καθιστικών)

-περιπέτειας (αθλοπαιδιές – αθλητισμός)

-πρασίνου (περιοχές φύτευσης) και

-κυκλοφορίας (χώροι στάσης κι αναμονής στις εισόδους του κτηρίου).

Με αυτήν την εναλλαγή των διαφορετικών δραστηριοτήτων το παιδί θα έχει την ελευθερία επιλογής ανάλογα με τη διάθεσή του να παίξει ομαδικά ή ατομικά, να αθληθεί, να απομονωθεί, να συναναστραφεί, να έρθει σε επαφή με τη φύση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος