Σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι επεκτείνεται το φυσικό αέριο

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου πρόκειται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου Τρίλοφος και Πλαγιάρι, ενώ ήδη 900 δημότες των δύο περιοχών έχουν καταθέσει αιτήσεις, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Μπακούρας, σε σχετική εκδήλωση. Ο κ. Μπακούρας επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός του έργου σύνδεσης για την περίοδο 2017-2021 διαμορφώνεται σε περίπου 3,4 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό δίκτυο διανομής χαμηλής και μέσης πίεσης που θα κατασκευαστεί φέτος, θα είναι μήκους 7,6 χλμ.
Παράλληλα, παρουσίασε το πρόγραμμα ανάπτυξης 2017-2021, που προβλέπει επενδύσεις ύψους άνω των 91 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου μέσω αγωγών (συνολικά για την περίοδο 2017-2021 θα κατασκευαστούν 427 χλμ δικτύου πιέσεως 4 bar και 11 χλμ Δικτύου πιέσεως 19 bar), όσο και με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.
«Η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλάζει σελίδα με την επέκταση του Δικτύου Φυσικού αερίου σε 12 νέες περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Οι περιοχές εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος περίμεναν 20 χρόνια να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον, οικονομικότερο και καλύτερης ποιότητας καύσιμο», επισήμανε στην ίδια εκδήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής ανάπτυξης και νέων συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Μιχάλης Στεργιόπουλος ανέφερε ότι όσοι καταναλωτές συνδεθούν φέτος θα έχουν έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στέκεται αρωγός και υποστηρίζει ενεργά τις επεκτάσεις του δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, εντάσσοντας τα έργα ανάπτυξης σε ευρωπαϊκές συγχρηματοδοτήσεις, ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.
Την ικανοποίησή του για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στους οικισμούς του Τρίλοφου, του Πλαγιαρίου και σε επόμενο στάδιο των Βασιλικών, εξέφρασε ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους θέρμανσης για τους κατοίκους».
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Βενέτης Μπούρας, αναφέρθηκε στο πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης της εταιρείας, το οποίο υλοποιείται και αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας του δημοσίου με τον στρατηγικό επενδυτή (Eni) που ασκεί με επιτυχία το management.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος