Μία ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη περίμενε το μεσημέρι όσους αναχωρούσαν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Fraport Greece, αποχαιρέτησε τους επιβάτες με ένα Farewell Concert στο χώρο αναχωρήσεων Β του αεροδρομίου, προσφέροντας μία όμορφη τελευταία ανάμνηση από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η Fraport Greece ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Κ.Ο.Θ., στηρίζοντας το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της και συμβάλλοντας στην προώθηση και διάδοση του πολιτιστικού πλούτου της πόλης.

Η δράση αυτή αποτελεί μία από τις πρώτες εκδηλώσεις που ξεκινά να διοργανώνει η Κ.Ο.Θ. σε διάφορα σημεία της πόλης, σκοπεύοντας να δημιουργήσει μία νέα σχέση με το κοινό, εντάσσοντας τη συμφωνική μουσική στην καθημερινότητα όλων.

Την Κ.Ο.Θ. διηύθυνε ο Αθανάσιος Σουργκούνης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αποσπάσματα από την «Κάρμεν» του Μπιζέ, τον «Γουλιέλμο Τέλλο» του Ροσσίνι και τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι. Μαζί με την Κ.Ο.Θ. και ο βαρύτονος Άκης Λαλούσης, που ερμήνευσε το εντυπωσιακό «Τραγούδι του Ταυρομάχου».

πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: