«Λιμνάζουν κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, για την τόνωση της απασχόλησης και κατά συνέπεια την καταπολέμηση της φτώχειας στην περιοχή» δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, με θέμα «Το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» και την παρουσίαση της υλοποίησης των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους στην Περιφέρεια.
Ο κ. Γιαννούλης, επισήμανε, ότι ο κ. Τζιτζικώστας «διαφήμισε» ως «κοινωνικό έργο της Περιφέρειας» τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, «για τα οποία η Περιφέρεια δεν δαπάνησε ούτε ένα ευρώ, καθώς τα σχετικά κονδύλια προέρχονται αποκλειστικά από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Παράλληλα, κατηγόρησε τον περιφερειάρχη για παραλείψεις και αδράνεια στην αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την τόνωση της εργασίας και κατά συνέπεια στην καταπολέμηση της φτώχειας στην περιοχή.
«Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Θεσσαλονίκη η οποία έχει καταστεί πρωτεύουσα της ανεργίας, έχουν προβλεφθεί για την τόνωση της απασχόλησης κονδύλια ύψους άνω των 32 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο ένα χρόνο πριν από την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2014-2020, μόλις 4,9 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για την υλοποίηση των έργων. Περισσότερα από 27 εκατομμύρια λιμνάζουν και κινδυνεύουν να χαθούν. Ο ρυθμός υλοποίησης των έργων για την απασχόληση στη Θεσσαλονίκη δεν ξεπερνάει το 15%, όταν για τον ίδιο τομέα, ο ρυθμός υλοποίησης στο σύνολο της χώρας αγγίζει το 54%» πρόσθεσε ο κ. Γιαννούλης. Έκανε, άλλωστε, λόγο για προσπάθεια του κ. Τζιτζικώστα «να εξαπατήσει του πολίτες και να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τις σακούλες με τρόφιμα που ήρθαν από την Ευρώπη, κάνοντας λόγο για έργο «Αλληλεγγύης» προς τους πολίτες».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: