Δήμος Νεάπολης Συκεών: Οι αυριανοί θεατρόφιλοι εκπαιδεύονται

Περισσότεροι από 600 λιλιπούτειοι θεατές, μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων των Πεύκων, της Νεάπολης και των Συκεών ταξίδεψαν σήμερα κατενθουσιασμένοι στην ελισαβετιανή εποχή, από το Πλύμουθ της Αγγλίας μέχρι την εξωτική Μαυριτανία, για να γευτούν την συναρπαστική και γοητευτική ιστορία αγάπης της Ελίζας.

Σε ένα κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο, με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, ιδιαίτερο φωτισμό και προσεγμένη μουσική, οι μικροί θεατρόφιλοι από το 2ο, το 4ο και το 5ο Νηπιαγωγεία Πεύκων, από το 3ο και το 8ο-10ο-11ο Νηπιαγωγεία Νεάπολης, καθώς και το 16ο Νηπιαγωγείο και το 11ο Δημοτικό Συκεών, απόλαυσαν τις περιπέτειες ενός έξυπνου, γενναίου, πεισματάρικου, δυναμικού κοριτσιού που αγωνίζεται για τα πιστεύω της και τον έρωτά της, παρέα με ένα τρελό πλήρωμα από άντρες και έναν ξεχωριστό παπαγάλο.

«Στο δήμο μας πιστεύουμε στο θέατρο και τη μεγάλη του προσφορά στην κοινωνία. Έτσι, όλοι μαζί,  από τις μικρότερες ηλικίες, χτίζουμε την κοινωνία της Τέχνης, του Θεάτρου και του Πολιτισμού. Με τα ερεθίσματα που προσφέρει μια καλή θεατρική παράσταση, ενισχύεται η φαντασία και η δημιουργικότητα των μαθητών και των νέων, ενώ εκπαιδεύεται και δημιουργείται ένα φιλότεχνο και θεατρόφιλο κοινό υψηλών απαιτήσεων», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης κατά την υποδοχή των μαθητών στην αίθουσα, μεταφέροντας ταυτόχρονα και θερμό μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη.

Η αριστουργηματική «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, η νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, ενθουσίασε το μαθητικό κοινό του δήμου Νεάπολης-Συκεών που κατέκλυσε σήμερα το Βασιλικό Θέατρο, στο πλαίσιο του προγράμματος θεατρικής παιδείας και αγωγής μεταξύ του δήμου και του Κ.Θ.Β.Ε., σύμφωνα με το οποίο, για τρίτη συνεχή χρονιά, 13.000 μαθητές όλων των σχολείων του δήμου, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, παρακολουθούν δωρεάν θεατρικές παραστάσεις τού και μυούνται στο μαγικό κόσμο του θεάτρου, με τα έξοδα να καλύπτονται εξολοκλήρου από τον δήμο.

Οι παραστάσεις

Να σημειωθεί ότι την «Ελίζα» θα επισκεφθούν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους συνολικά 5.746 μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από όλες τις Δ.Ε. Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων του δήμου.

Παράλληλα, συνεχίζεται το αντίστοιχο πρόγραμμα για μεγαλύτερους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με την παρακολούθηση της παράστασης «Σε μένα μιλάς» του Ράινερ Χάχφελντ, της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, που θίγει με σύγχρονο τρόπο το ζήτημα του εκφοβισμού στο σχολείο και καλεί νέους και ενήλικες θεατές να προβληματιστούν πάνω σε θέματα βίας, φιλίας, προσωπικής ευθύνης, φόβου και σχέσεων στο σχολείο και στην οικογένεια. Την παράσταση έχουν ήδη επισκεφθεί αρκετά σχολεία του δήμου και το πρόγραμμα συνεχίζεται και την τρέχουσα εβδομάδα, με την συμμετοχή 1.580 μαθητών από το 2ο Γυμνάσιο Συκεών, το 1ο Γυμνάσιο Νεάπολης, το 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης, το ΓΕΛ Πεύκων, το ΕΠΑΛ Νεάπολης και το 1ο ΓΕΛ Νεάπολης.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται και το δεύτερο κομμάτι της θεατροπαιδαγωγικής συνεργασίας του δήμου με το ΚΘΒΕ, με τους ηθοποιούς του να επισκέπτονται τα σχολεία του δήμου και να παρουσιάζουν μέσα στις σχολικές αίθουσες ειδικές εκπαιδευτικές θεατρικές παραστάσεις.

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε τον Δεκέμβριο στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του δήμου το εκπαιδευτικό θεατρικό πρόγραμμα «Ειρηνοποιός» του David Holman, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Ματζίρη, το οποίο θα συνεχιστεί  τον Φεβρουάριο και στα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία του δήμου, ενώ την τρέχουσα περίοδο και έως το τέλος του σχολικού έτους τις σχολικές αίθουσες των Γυμνασίων και Λυκείων επισκέπτεται το νέο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «ΜΠΑΛ you…!!!».

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος