Μια οικογενειακή τραγωδία με  θύματα δύο παιδάκια ήρθε στην επιφάνεια στην Καλαμαριά τις τελευταίες ώρες. Τα δύο παιδιά, ένα αγοράκι 3 ετών και ένα κοριτσάκι μόλις ενός έτους, βρέθηκαν να περιφέρονται ολομόναχα, αλλά πιασμένα χέρι χέρι έξω την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά.

Περαστικοί είδαν τα παιδιά και ενημέρωσαν την αστυνομία και αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου. Τα μετέφεραν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ακολούθως στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις. Όπως διαπιστώθηκε, από την έρευνα της αστυνομίας, τα δύο νήπια είναι παιδιά ενός ζευγαριού Σέρβων, οι οποίοι είναι κρατούμενοι στις φυλακές για κλοπές και υποθέσεις ναρκωτικών.  Τα παιδάκια βρίσκονται στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Γεννηματάς για προληπτικούς λόγους και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να αποφασίσει ο εισαγγελέας για το που θα φιλοξενηθούν.

Από το πρωί γίνονται οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να μεταφερθούν με εντολή του Εισαγγελέα ανηλίκων τα δυο αδερφάκια από το νοσοκομείο στους ασφαλείς χώρους του Χαμόγελου του παιδιού.
Τα παιδάκια όπως είπε το μεγαλύτερο σε περίοικους αφέθηκαν στο προαύλιο της Μητρόπολης Καλαμαριάς από τη θεία τους, αφού όπως είπε τόσο ο μπαμπάς όσο και η μαμά βρίσκονται στη φυλακή. Οι γονείς δεν είναι παντρεμένοι, αλλά τα παιδιά είναι αναγνωρισμένα από τον πατέρα. Ο ίδιος βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης για διακεκριμένες κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών και συνελήφθη πρόσφατα στα Γιαννιτσά στις 20 Μαρτίου για δεύτερη φορά, ενώ είχε συλληφθεί πριν από 4 χρόνια για τις ίδιες κατηγορίες και είχε αποφυλακισθεί. Η μητέρα των παιδιών βρίσκεται κατηγορούμενη για διακεκριμένες κλοπές στις φυλακές της Ελασσόνας.
Στην 25χρονη θεία είχε δοθεί η προσωρινή επιμέλεια των δυο παιδιών η γυναίκα όμως εργάζεται στη Γιαννιτσών ως εκδιδόμενη και δεν ήταν εύκολη για αυτήν η ανατροφή δυο ανηλίκων παιδιών. Έτσι θεώρησε πιο σωστό να αφήσει τα παιδιά σε χώρο ιεροσύνης αφού μέσα της πίστευε ότι έπραττε το καλύτερο δυνατό.
Η θεία που είναι ετεροθαλής αδερφή της μάνας συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο και αυτή την ώρα βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα που θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

Μοιράσου το άρθρο: