Έμφαση στη φύση, τις τουριστικές διαδρομές στο υπαίθριο περιβάλλον αλλά και τα στοιχεία από τη ρωμαϊκή και τη βυζαντινή εποχή θα δίνει η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablet, που θα δημιουργηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα για την προβολή των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η αντίστοιχη εφαρμογή για τη Θεσσαλονίκη, που τέθηκε το καλοκαίρι σε λειτουργία και την οποία μπορεί να κατεβάσει οποιοσδήποτε δωρεάν από το διαδίκτυο, προσφέρει μια πρόγευση εμπειρίας των μνημείων της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από εικόνες 360 μοιρών. Το νέο αυτό εργαλείο, που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, θα παρουσιαστεί στις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα συμμετέχει η Περιφέρεια και εκεί ο καθένας θα μπορεί να φορέσει μια κάσκα εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) και να «ταξιδέψει» μέσω της εφαρμογής στα μνημεία του νομού Θεσσαλονίκης.

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη δημιουργία τουριστικού εντύπου και εφαρμογής για κινητά και tablets. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας, Δημήτρη Βαζούρα, ο ανάδοχος αναμένεται μέχρι το Νοέμβριο και η εφαρμογή θα δημιουργηθεί στο ίδιο μοτίβο με εκείνη που αφορούσε τη Θεσσαλονίκη.

«Την εφαρμογή αυτή θα μπορεί κανείς να την «κατεβάσει» δωρεάν από το google play ή το app store, να την εγκαταστήσει στο κινητό ή στο tablet του και να έχει πάντα μαζί του έναν τουριστικό οδηγό, με πληροφορίες για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαζούρας. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στην εφαρμογή, που θα δημοσιοποιηθεί και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από τις πληροφορίες που θα παρέχονται για σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, θα υπάρχουν χρήσιμα στοιχεία για τους τρόπους μετάβασης σε κάθε περιοχή, τα εστιατόρια, τα θέατρα, τις αρχές κάθε πόλης και πολλά άλλα.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: