Με μουσική και χορό υποδέχεται το 2017 η ΕΡΤ3

Array

Η ΕΡΤ3 υποδέχεται τον νέο χρόνο με ένα εορταστικό πρόγραμμα πλούσιο σε τραγούδια, μουσική και χορό.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου  2016, στις 21:00, στο πλαίσιο της Βραδιάς Όπερας μεταδίδεται σε α΄ προβολή  το έργο του Μότσαρτ «Έτσι κάνουν όλες» (Wolfang Amadeus Mozart- Cosi fan tutte), ένα από τα δημοφιλέστερα κωμικά έργα του ρεπερτορίου με τη Φιλαρμονική της Βιέννης  και διευθυντή ορχήστρας τον Christoph Eschenbach (παραγωγή Unitel, Salzburg Festival, Classica, 2013).

Η αλλαγή του χρόνου γίνεται με «ένταση» στον ήχο και τα κεφάτα βήματα του swing, καθώς στις δώδεκα τα μεσάνυχτα αρχίζει το «Volume» με καλεσμένους τους «Speakeasies Swing Band», το αγαπημένο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, που έχει βραβευτεί στον διεθνή διαγωνισμό ISC τo 2014. Το Volume συναντά τη σύγχρονη ρετρό παρέα και μεταφέρει στην οθόνη την εκρηκτική της ενέργεια, τη γιορτινή διάθεση και τους χορευτικούς ρυθμούς σε ένα πάρτι που θα μείνει αξέχαστο! Η σκηνοθεσία είναι του Τηλέμαχου Κοεμτζόπουλου και η διεύθυνση παραγωγής της Βίλης Κουτσουφλιανιώτη. Υπεύθυνη συγκροτημάτων είναι η Μαρία Βασιλειάδου.

Μουσικά και χορευτικά, αλλά με άλλα είδη, συνεχίζεται το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς. Στη μία μεταδίδεται το πρωτοχρονιάτικο αφιέρωμα της «Ονείρου Ελλάς». Το «Καφέ Αμάν» του Κώστα Φέρη παρασύρει με τις νότες του σε μαγευτικά πεντάγραμμα του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Ακολουθεί στις 2:30 το μουσικό ντοκιμαντέρ: «Fiesta del Tango από το Μπουένος Άιρες» (Fiesta del Tango from Buenos Aires). Οι πιο γνωστοί καλλιτέχνες του Αργεντίνικου Τάνγκο, χορεύουν στον υπέροχο χώρο «El Palazio» στο Μπουένος Άιρες, όπου ο τραγουδιστής- θρύλος του τάνγκο Carlos Gardel τραγούδησε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τις δεκαετίας του ’20 και ’30. Το ντοκιμαντέρ είναι μία συμπαραγωγή ZDF/ARTE, 2012.

Το πρωί της πρώτης ημέρας του 2017, την Κυριακή, 1η Ιανουαρίου, στις 8:00, μεταδίδεται σε α΄ προβολή η συναυλία «Η Παγκόσμια Ορχήστρα για την Ειρήνη στο Μουσικό Φεστιβάλ του BBC» (BBC proms at Royal Albert Hall- World Orchestra for Peace), με έργα: ROXANNA PANUFNIK Three Paths to Peace / RICHARD STRAUSS Die Frau ohne Schatten –symphonic fantasia / GUSTAV MAHLER Symphony No. 6 in A minor. Την ορχήστρα διευθύνει ο Valery Gergiev. (Παραγωγή: BBC/World Orchestra for Peace Ltd. co-production in association with UNITEL CLASSICA, 2014).

Στις 10:30, την ψυχαγωγία αναλαμβάνει ο Σλάβα Πολούνιν, ο γνωστότερος κλόουν της εποχής μας και ιδρυτής της Ακαδημίας των Ανοήτων, με την παράσταση «The Slavas Snowshow».

Στις 11:30, η εκπομπή «Ελλήνων Δρώμενα», συναντά τις αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή σε ένα επεισόδιο με τίτλο: «Οι Δεσποινίδες τραγουδούν». Η σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Τσάβαλου.

Στις 12:00, «Ο Τόπος και το Τραγούδι του» της ΕΡΤ3 με τον Γιώργη Μελίκη παρουσιάζει ήθη, έθιμα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που αναβιώνουν από Καππαδόκες της σύγχρονης γενιάς, που ζουν στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Στις 15:00, η «Διασπορά» με τη Χρύσα Σάμου, ταξιδεύει στη γιορτινή Βιέννη με το δεύτερο μέρος του σχετικού αφιερώματος.

Στις 16:30, η ταξιδιωτική εκπομπή «24 Ώρες Ελλάδα» της Μαρίας Μησσήν, επισκέπτεται τα Ιωάννινα, ανακαλύπτει τα μυστικά της παράδοσης, κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα στη λίμνη και το περίφημο νησάκι της, συνοδεύει ένα βοσκό στα βουνά και έναν στρατιώτη στη σκοπιά και ανακαλύπτει τη μουσική παράδοση μέσα από τον σύγχρονο ήχο των Folk & Roll.

Στις 17:30, μεταδίδεται η δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής (2015) «Η αλλαγή του χρόνου» (A Year and a Change), σε σκηνοθεσία Stephen Suettinger. Η ιστορία του Owen, ο οποίος σε ένα Πρωτοχρονιάτικο πάρτι, έχοντας πιει πολύ έπεσε από τη στέγη του σπιτιού. Αφού σώθηκε, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει μεγάλες αλλαγές στη ζωή του…

Στις 19:00, μεταδίδεται το «Πρωτοχρονιάτικο Γκαλά Όπερας – Τζάκομο Πουτσίνι», η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σε απευθείας μετάδοση από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η Κ.Ο.Θ. υποδέχεται το 2017 με πασίγνωστες άριες από τις γεμάτες δραματική ατμόσφαιρα και ποιητικό ρεαλισμό όπερες του Τζάκομο Πουτσίνι. Οι εκλεπτυσμένες μελωδίες και οι εξαιρετικές ενορχηστρώσεις του σπουδαίου Ιταλού δημιουργού περιγράφουν με πάθος, αλλά και ζεστασιά, τα ανθρώπινα αισθήματα, έχοντας σταθερά στο επίκεντρό τους τη γυναίκα. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μπότσου και η διεύθυνση παραγωγής του Θέμη Μαυροπεραστή.

Στις 22:30, μεταδίδεται σε α΄ προβολή  η «Εορταστική Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νέας Υόρκης» (Carnegie Hall 120TH Anniversary Consert). Τη φημισμένη ορχήστρα με ξεχωριστούς καλεσμένους  τον πιανίστα Emanuel Ax, τον τσελίστα Yo-Yo Ma και τον βιολιστή Gil Shaham διευθύνει ο Alan Gilbert. Συμμετέχει η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια – ηθοποιός Audra McDonald ερμηνεύοντας τραγούδια του Duke Ellington (παραγωγή WNET, 2011).

Ακολουθεί στις δώδεκα τα μεσάνυχτα το ντοκιμαντέρ «Στα κέρατα του Ταύρου» σε σκηνοθεσία Θανάση Παπακώστα. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μουσικό οδοιπορικό για τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τους συνεργάτες του, με συζητήσεις και σχόλια, αλλά και μοναδικές εκτελέσεις τραγουδιών εντός και… εκτός προγράμματος. Η ταινία παρακολουθεί τον τραγουδοποιό μαζί με τη Μάρθα Φριτζήλα και τους «Λαϊκεδέλικα» σε συναυλίες που έδωσαν σε διάφορους χώρους, τόσο πάνω στην σκηνή όσο και στα παρασκήνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ