Υπόθεση παράστασης
Εδώ και τρία χρόνια, σε μια γειτονιά σε μια άκρη του δήμου της Αθήνας, στο Ελληνορώσων, έξι φίλοι γύρω στα σαράντα, μαζεύονται, μια φορά τον μήνα, για ένα «μπασκετάκι». Το ραντεβού συνήθως πέφτει Σάββατο- εκεί, κατά το απογευματάκι – στο ίδιο πάντα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ. Το κάνουν όπως λένε «για να ξεσκουριάζουν» …και να πίνουν μετά καμιά μπύρα χωρίς ενοχές. Και σήμερα το ίδιο. Συναντήθηκαν, είπαν τα νέα τους, έκαναν το ζέσταμά τους, πήραν την μπάλα στα χέρια και το παιχνίδι άρχισε. Ο Εθνικός Ελληνορώσων είναι μία κωμωδία, για τα παιδιά μιας γειτονιάς που λένε ότι μεγάλωσαν, για πρησμένους αστραγάλους, για πληγές που έκλεισαν και για άλλες που μείναν ανοιχτές. Ένα έργο για ξεχειλωμένες φανέλες, ξεφούσκωτες μπάλες και εγκλήματα. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εξ’ αμελείας και μη.

«Όταν ο άντρας φτάνει στα σαράντα, πρέπει να αρχίσει να προσέχει»,
Michael Jordan

21 και 22 Νοεμβρίου/ θέατρο Αυλαία
Σύγχρονη κωμωδία

Συντελεστές:
Κείμενο: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Κοστούμια: Ομάδα Boudoir
Φωτισμοί: Βασίλης  Κλωτσοτήρας
Ηχητική επιμέλεια: Ανδρέας Μιχόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Ζαχαρίας
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Σχεδιασμός Αφίσας: Θωμάς Παπάζογλου

Παίζουν:
Στάθης Σταμουλακάτος, Μάκης Παπαδημητράτος, Θάνος Αλεξίου, Κώστας Φυτίλης Στέλιος Δημόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

«Αληθινό θέατρο, με ερμηνείες φανερές και υπόγειες, με πρόσωπα, άτομα και σύνολα, με κοινωνικά στερεότυπα και εθνικές ανατροπές. Όπως και να το δεις, ο «Εθνικός Ελληνορώσων» διεκδικεί από τώρα θέση στη γενεαλογία του θεάτρου μας» («Εφημερίδα συντακτών»)

Ο «Εθνικός Ελληνορώσων» αποτελεί έναν απόλυτα ισορροπημένο συνδυασμό εξαιρετικού κειμένου, υποδειγματικής σκηνοθεσίας και κορυφαίων ερμηνειών. Πως μια τυπική αντροπαρέα μετατρέπεται σε «συμμορία»; Πόσα καθημερινά, μικρά– και μεγαλύτερα – εγκλήματα μεταξύ φίλων «παραγράφονται» από το νόμο και εν τέλει και από τη συνείδησή μας; («Θεαθήναι»)

Πληροφορίες
Παραστάσεις: 21 και 22 Νοεμβρίου 2018
Ώρα έναρξης: 21.00

Θέατρο Αυλαία: Πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή, τηλ.: 2310 230013, ώρες: 09:30-13:30 & 17:30-21:30.
Προπώληση: Στο ταμείο του θεάτρου και ηλεκτρονικά http://www.ticket365.gr/parastaseis/15011

Μοιράσου το άρθρο: