Στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για τρεις Βούλγαρους ηλικίας 53, 23 και 47 ετών, οι οποίοι έχουν συγγένεια μεταξύ τους (θείος, ανιψιός, μητέρα) και ένα ζευγάρι Ελλήνων ηλικίας 48 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», παράβασης του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «Απόπειρας πλαστογραφίας».

Ως προς τον τρόπο δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας προέκυψε ότι, οι τρεις αλλοδαποί είχαν ως ρόλο την εισαγωγή ποσοτήτων ηρωίνης στην ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία και την παράδοσή τους στους δύο ημεδαπούς, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, από οικία, αυτοκίνητο και την κατοχή των συλληφθέντων κατά περίπτωση:

-Δέματα και μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 296,7 γραμμαρίων,

– Μικροδέμα κάνναβης,

– 48 ναρκωτικά δισκία,

– το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.910 ευρώ,

– 9 κινητά τηλέφωνα και 3 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας,

– 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

– 8 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου που, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προορίζονταν για έκδοση πλαστής άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιράσου το άρθρο: