Τρία άτομα συνέλαβε η αστυνομία, δύο αλλοδαπούς και έναν Έλληνα, που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εξάρθρωσε την εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, συλλαμβάνοντας τον 33χρονο Έλληνα και δύο Πακιστανούς, ηλικίας 28 και 39 ετών, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα είχαν συστήσει, τουλάχιστον πριν από τρεις μήνες, την εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και διακινούσαν τα προϊόντα σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικότερα, o 33χρονος προμηθευόταν από τη Βουλγαρία ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί νόμιμοι φόροι και  δεν ήταν επικολλημένη η ταινία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τις μετέφερε σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια προμήθευε τους δύο αλλοδαπούς συλληφθέντες, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση τα προϊόντα σε λαϊκές αγορές.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες, οχήματα και στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 16.890 πακέτα τσιγάρων, 1.055 ευρώ, 301 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, δύο αυτοκίνητα και πέντε κινητά τηλέφωνα.
Οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι εκτιμώνται συνολικά στις 75.000 ευρώ.
Τα προϊόντα λαθρεμπορίας θα αποσταλούν στο Γ΄Τελωνείο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών, ενώ τα κατεσχεμένα αυτοκίνητα στο Α Τελωνείο Θεσσαλονίκης. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.  

Μοιράσου το άρθρο: