Διεθνής διαγωνισμός διεύθυνσης ορχήστρας «Felix Mendelssohn»

Array

Περισσότεροι από 240 διευθυντές ορχήστρας, προερχόμενοι, μεταξύ άλλων, από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κορέα, παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό του μουσικού ιδρύματος, Mendelssohn Stiftung Leipzig, στη Θεσσαλονίκη, από τις 5 έως τις 11 Νοεμβρίου 2016.
Οι μαέστροι διευθύνουν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε έργα κλασικού ρεπερτορίου και οι πρώτοι τρεις που θα διακριθούν, θα διαγωνιστούν σε μια συναυλία ανοικτή για το κοινό, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», Κτίριο Μ2), με την παρουσία της ΣΟΔΘ, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, από τις 20.30, σε έργα του Felix Mendelssohn. Σολίστ στο πιάνο θα είναι ο καταξιωμένος, Roberto Prosseda (Decca Artist), που θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ο διεθνής διαγωνισμός Felix Mendelssohn είναι αφιερωμένος στη μνήμη του ιδρυτή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κοσμά Γαλιλαία και αποτελεί συμπαραγωγή του Δήμου Θεσσαλονίκης, της εταιρείας παραγωγής Studiomusica Hungary της Βουδαπέστης και του Ωδείου Άνω Πόλης, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η προκαταρκτική φάση του διαγωνισμού πραγματοποιείται στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο νικητής θα ανακοινωθεί με το τέλος της συναυλίας της 11ης Νοεμβρίου και η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί παρουσία του κοινού.
Επισημαίνεται ότι περισσότερα από 700 άτομα, συνοδοί των διαγωνιζομένων, μέλη της κριτικής επιτροπής, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι και μέλη της οργανωτικής επιτροπής, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για διάστημα μιας εβδομάδας, ενώ έχουν προσκληθεί και εκπρόσωποι διεθνών καλλιτεχνικών γραφείων.
Οι τιμές των εισιτηρίων για τη συναυλία διαμορφώνονται στα 10€ και στα 7€.

Πηγή Δήμος Θεσσαλονίκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ