Πρώτη ήττα του Άρη στο Basketball Champions League

Array

Στην Τσεχία σταμάτησε το αήττητο του Αρη στο Basketball Champions League. Μετά από συνεχή θετικά αποτελέσματα, το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη, για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης, ηττήθηκε με 87-79 από τη Νίμπουργκ, «πληρώνοντας» τις άσχημες αμυντικές και επιθετικές επιλογές των παικτών του και τα πολλά λάθη (20). Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χάουαρντ Σαντ Ρος (23 π., 8 ριμπάουντ). Ξεχώρισε για τους «κίτρινους» ο Γουίλ Κάμινγκς (21π., 5 ριμπ., 4 ας, 4 κλ.).

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 45-34, 68-55, 87-79

Κάκιστος στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης με πολλά λάθη, δυσλειτουργία αμυντική και αναποτελεσματική επίθεση. Προηγήθηκε στο 3’ με 2-8, με τη Νίμπουργκ να «τρέχει», στην πορεία, σερί 18-2 και να αποκτά διαφορά 10 πόντων (6’ 20-10). Η απόστασή της από τους «κίτρινους» πήγε στο +15 (30-15), με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου και στο +19 στα μισά της δεύτερης περιόδου (15’ 41-22).

Με πρωτοβουλίες των Κάμινγκς, Γιάνκοβιτς ο Αρης έφυγε στα αποδυτήρια «ψαλιδίζοντας» τη διαφορά στους 11 (20’ 45-34), με το σκηνικό να γίνεται καλύτερο στο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου, όταν με τους ίδιους εκτελεστές συν τον Ντραγκίσεβιτς, οι Θεσσαλονικείς πλησίασαν στους 4 πόντους (24’ 49-45). Τα… αντανακλαστικά της Νίμπουργκ λειτούργησαν, ωστόσο, και με κινητήριο μοχλό τον κορυφαίο της, Σαντ Ρος, ξέφυγε στο σκορ με +13 (29’ 66-53) και με +15 στο 31’ (70-55).

Στο 36’ η διαφορά για τους γηπεδούχους ήταν στο +11 (77-66), με τον Αρη να κάνει την ύστατη προσπάθεια να επανακάμψει. Με την εκτελεστική δεινότητα του Κάμινγκς πλησίασε στο 37’ στους 2 πόντους (79-77), το έργο του, όμως, περιορίστηκε εκεί… Οι Σίμπσον, Πούμπρλα έβαλαν την μπάλα στο καλάθι και σε συνδυασμό με τις καλές άμυνες των Τσέχων, το τελευταίο διαιτητικό σφύριγμα βρήκε το σκορ υπέρ τους στο 87-79.

*Τη στήριξη περίπου 100 υποστηρικτών του είχε στο γήπεδο ο Αρης.

Οι συνθέσεις:

ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ (Ρόνεν Γκίνζμπεργκ): Αλεν 10, Μπέντα 8, Πούμπρλα 11 (1), Ούρμπαν 13, Ουέλς 3 (1), Λόρενς 2, Πετέρκα , Σίμσον 13, Σαντ Ρος 23, Κριζ 4

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μαρμπλ 8 (2), Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης, Τζένκινς 9 (2), Κάμινγκς 21 (1), Ζάρας 8 (2), Μούρτος, Σίμτσακ 12, Μπάκνερ 4, Γιάνκοβιτς 12 (2), Ντραγκίσεβιτς 5.

Πρίφτης: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία»

Κατηγορηματικός σε ότι αφορά την εμφάνιση και την ήττα ήταν ο Δημήτρης Πρίφτης. Με την ολοκλήρωση του αγώνα, ο τεχνικός των «κίτρινων», μεταξύ άλλων, τόνισε: «Για τρίτο παιχνίδι αρχίζουμε άσχημα. Είναι σαφές ότι αυτό είναι το πρόβλημά μας, τείνει να γίνει σύμπτωμα, πρέπει να το… γιατρέψουμε. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Δεν είμαστε σοβαροί και αρχίζουμε τα παιχνίδια βάζοντας τις χειρότερες βάσεις. Ψάχνω να βρω τους κατάλληλους παίκτες, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε διαφορετικές πεντάδες στο ξεκίνημα των αγώνων. Πρέπει το λύσουμε το θέμα που έχουμε».

Για τα πολλά λάθη που έκανε ο Αρης τόνισε: «Το κακό ξεκίνημα βάζει κακές βάσεις και ψυχολογικά, κλονίζει την αυτοπεποίθησή μας, με συνέπεια να ξεκινάμε με πολύ αρνητικό τρόπο τα παιχνίδια. Αναμφίβολα κάναμε πολλά λάθη, το στατιστικό είναι παράλογο, έχουμε 15 κλεψίματα, έχουμε 20 λάθη και έχουμε 40% στο τρίποντο, αλλά έχουμε δεχθεί δίποντα με πολύ καλό ποσοστό, γιατί δεχόμαστε πόντους σε πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, μπορεί και 30 πόντους σε αυτό το παιχνίδι. Το κυριότερο είναι η συγκέντρωση».
Ερωτηθείς για το αν η κούραση επηρεάζει τους παίκτες του, εξήγησε εμφατικά πως: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που τελειώνουμε τα παιχνίδια. Αυτομάτως αφαιρούμε τη χρήση οποιασδήποτε τέτοιας δικαιολογίας. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», ενώ για την περιορισμένη αγωνιστική προσφορά του Ερικ Μπάκνερ, επισήμανε: «Χρειάζεται να δουλέψουμε μαζί του, να μπορέσει να μας βοηθήσει όσο μπορεί. Σήμερα δεν έπαιξε πολύ, μόνο δουλειά, δεν έχει κάτι άλλο».

Για την αναμέτρηση που ακολουθεί, για το πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό (21/11), ανέφερε: «Είναι δύσκολη, έχουμε γενικά δύσκολο μήνα. Είναι υψηλών απαιτήσεων, ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα. Το κυριότερο δεν είναι ο αντίπαλος, αλλά εμείς οι ίδιοι, να βρούμε σταθερές βάσεις. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθείς να βάλεις μεταβλητές στον αντίπαλο, όπως το ίδιο κάνει και ο αντίπαλος. Απέναντι σε αυτό, θα πρέπει να παρουσιάσεις κάποιες σταθερές. Εμείς αυτές δεν τις έχουμε αναπτύξει».

Ο Βασίλης Σίμτσακ, με τη σειρά του, δήλωσε: «Για τρίτο σερί παιχνίδι μπήκαμε στο πρώτο δεκάλεπτο με το μυαλό μας κάπου αλλού, έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Τις δύο πρώτες φορές (Μπάνβιτ, Κόροιβος) ο Θεός μας το έδωσε, σήμερα δεν μπορέσαμε να… γυρίσουμε το παιχνίδι. Είναι δύσκολη ήττα, από την έδρα της Νίμπουργκ μπορούν να «περάσουν» Μπάνβιτ και Μονακό. Υπάρχει στενοχώρια και προβληματισμός. Πρέπει να βρούμε τι φταίει και να το διορθώσουμε. Δεν κάνουμε τίποτα από αυτά που έχουμε πει. Στην επίθεση δυσκολευόμαστε να βάλουμε εύκολα καλάθια, ενώ αντίθετα δεχόμαστε εύκολα καλάθια. Επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία μας όταν διαρκώς κυνηγάμε στο σκορ». «Εχουμε μπροστά μας το δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να βάλουμε μυαλό από όλα όσα έχουν γίνει στα τρία τελευταία ματς, γιατί αν λειτουργήσουμε με τον ίδιο τρόπο τη Δευτέρα, οι αντίπαλοι θα έχουν εύκολο βράδυ. Πρέπει να μιλήσουμε, να βρούμε τι φταίει και να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα στα επόμενα παιχνίδια», πρόσθεσε ο σέντερ του Αρη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ