Ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και του Πολιτισμού τίμησε ο Δήμος Κατερίνης

Array

Με μνήμες, νότες και συγκίνηση ο επίλογος των φετινών «Αικατερινείων». Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε ανθρώπους της Aυτοδιοίκησης και του Πολιτισμού Σάββας Χιονίδης: «Τιμούμε πρόσωπα, τα οποία κατέθεσαν ψυχή για την πόλη».

Σε μία όμορφη, μαραθώνια εκδήλωση, γεμάτη συγκίνηση, μνήμες, μουσικές και συναίσθημα, με τίτλο «ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ», ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) τίμησαν για την εν ζωή προσφορά, στο Δήμο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους αείμνηστους: Σολομώντα Παπαδόπουλο, πρώην Δήμαρχο Κατερίνης (1954-1959), τους προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης, με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια θητεία και ειδικότερα τους: Ελευθέριο Ελευθεριάδη (1959 -1964 επί Δημαρχίας Βασιλείου Ταβαντζή), Αλέξανδρο Νικολαΐδη (1983 – 1990 επί Δημαρχίας Συμεών Χαραλαμπίδη & Θεόφιλου Καμπερίδη), Ιωάννη Παπακούζα (1991 -1994 επί Δημαρχίας Μενέλαου Τερζόπουλου).
Επιπλέον, για την πολύχρονη προσφορά του στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης και στη μουσική παιδεία του τόπουεν γένει, τιμήθηκε, ο επί 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Ιωάννης Αδαμίδης.
Η ενταγμένη στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης και αποτέλεσε τον επίλογο του φετινού προγράμματος εκδηλώσεων του Θεσμού.

Παράλληλα, προβλήθηκε αφιέρωμα στην σπουδαία καλλιτεχνική διαδρομή του Ιωάννη Αδαμίδη, παραγωγής του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης, στο οποίο μαθητές -διακεκριμένοι σήμερα μουσικοί, όπως ο Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης μίλησαν για την προσωπικότητα και την προσφορά του Δασκάλου Ιωάννη Αδαμίδη.

Εξάλλου, με σπάνια φωτογραφικά στιγμιότυπα της πορείας τους επενδύθηκε οπτικοακουστικό υλικό, που αφορούσε τη θητεία των μακροβιότερων Προέδρων του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και έγινε συνοπτική αναφορά στο βιογραφικό τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, ο π. Ευάγγελος Πουλατσίδης, ο αιδέσιμος Ποιμένας της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, Ιωάννης Υφαντίδης, ο Επίτιμος Πρόξενος του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου Ιωάννης Βεργίνης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι, πρώην βουλευτές, κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ