Έρχονται τα Τίμια Δώρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας

Από τούς σημαντικότερους θησαυρούς του Χριστιανισμού θεωρούνται τα Τίμια Δώρα που προσέφεραν οι τρεις σοφοί Μάγοι από την Ανατολή στον Χριστό, στη φάτνη της Βηθλεέμ, όπου και γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός.

Τα Τίμια Δώρα που προσέφεραν οι σοφοί της ανατολής στον Χριστό, που είχε μόλις γεννηθεί ήταν χρυσός, λιβάνι και σμύρνα. Ο Μελχιόρ έφερε τον χρυσό, που συμβόλιζε ότι το βρέφος θα γινόταν βασιλιάς. Ο Γκασπάρ έφερε το λιβάνι, σύμβολο της θείας καταγωγής. Και ο Βαλτάσαρ έφερε τη σμύρνα, η οποία συμβόλιζε τον πρόωρο θάνατο του Ιησού. Ως αντάλλαγμα για τα δώρα, οι Μάγοι ζήτησαν ένα από τα σπάργανα του βρέφους, απόδειξη για όσους δε θα τους πίστευαν, το οποίο και τους έδωσε η ίδια η Παναγία.

Τα Τίμια δώρα είναι από τους σημαντικότερους θησαυρούς του Χριστιανισμού και  το μοναδικό -παγκοσμίως- κειμήλιο που σώζεται  στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους. 

Σήμερα στις 18.00 ο Ιερός Ναός της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στην Κηφισιά ,στη Θεσσαλονίκη ,θα υποδεχτεί τα Τίμια Δώρα με τιμές Αρχηγού Κράτους. Θα παραμείνουν στον ναό για προσκύνημα μέχρι και την Παρασκευή στις 9.00 το βράδυ.

Στο προσκύνημα των Πάντιμων Δώρων θα δοθεί προτεραιότητα στις εγκύους , στα βρέφη, στα παιδιά, στους ηλικιωμένους και στους ανάπηρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ