Ο εικαστικός «Μανόλης Γιανναδάκης» στην Οικία Τέλλογλου

Array

Με τον καθηγητή χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Μανόλη Γιανναδάκη συνεχίζονται την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στις 19.00, τα Ραντεβού με καλλιτέχνες των εικαστικών στην Οικία Τέλλογλου, στην οδό Αριστοτέλους 2.

Στο πλαίσιο των «Ραντεβού με καλλιτέχνες» του Τελλογλείου, μιας δράσης που γίνεται κάθε Τετάρτη, στις 19.00-21.00 στην Οικία Τέλλογλου, δημιουργοί που εκπροσωπούν ολόκληρο το φάσμα των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, χαρακτική, σκηνογραφία, φωτογραφία, γλυπτική) παρουσιάζουν το έργο τους και στη συνέχεια συζητούν με το κοινό.
Επόμενο «Ραντεβού» την Τετάρτη 22 Μαρτίου με τον καθηγητή Σκηνογραφίας στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Απόστολο Βέττα.

Με καταγωγή το Βραχάσι Λασιθίου, ο Μανόλης Γιανναδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε στη Σχολή Γραφικών Tεχνών του Aθηναϊκού Tεχνολογικού Oμίλου A.T.O. (Δοξιάδη), από το 1972 έως το 1975. Συνέχισε τις σπουδές του στην A.Σ.K.T. Aθηνών, στο εργαστήριο Χαρακτικής του K. Γραμματόπουλου, από το 1975 έως το 1980, καθώς και στο εργαστήριο Tυπογραφίας και Tέχνης του Bιβλίου από το 1979 έως το 1981.
Δίδαξε Σχέδιο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. από το 1986 έως το 1997 και Χαρακτική από το 1997, ως επίκουρος και λίγο αργότερα ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Το 2011 εξελέγη Kαθηγητής Χαρακτικής στο ίδιο τμήμα. Είναι Διευθυντής του εργαστηρίου χαρακτικής αυτή την περίοδο.
Το 1997 μαζί με τον καθηγητή Ξενή Σαχίνη ίδρυσαν το Κέντρο χαρακτικής του Δήμου Νεάπολης και Συκεών. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, και ως εκπρόσωπός του διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης για δύο θητείες. Συμμετείχε σε πάρα πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σημαντικές διοργανώσεις ιδιωτικών γκαλερί, δημοτικών πολιτιστικών φορέων, ιδρυμάτων, καλλιτεχνικών ενώσεων, πινακοθηκών, μουσείων. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, δημοτικές πινακοθήκες, πολιτιστικούς φορείς και μουσεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για τις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση: 10 ευρώ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 991116, Νατάσα Πάκα, ιστορικός της Τέχνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ