Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών σχολών οδηγών πραγματοποιείται αυτήν την ώρα έξω από το ΥΜΑΘ. Από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί  εκπαιδευτές της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Θεσσαλονίκης μαζί με 48 οχήματα, 2 φορτηγά και 2 οχήματα επί της Αγίου Δημητρίου, χωρίς να εμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Αγανακτισμένοι είναι οι εκατοντάδες εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών καθώς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα τους. Σε επικοινωνία μας με τον εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών Θεολόγο Κιζάκη τονίζει ότι «ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα μας είναι η αποχή των εξεταστών οδήγησης του υπουργείου Μεταφορών από τα καθήκοντα τους. Το υπουργείο έκοψε το επίδομα τους , και γι αυτό το λόγο έχει μειωθεί ο αριθμός των εξεταστών και δεν καλύπτονται οι ανάγκες.  Ως ελεύθεροι επαγγελματίες εδώ και έξι μήνες δεν μπορούμε να δουλέψουμε γιατί οι εξετάσεις δεν γίνονται από τον Απρίλιο. Και δεν πληρωνόμαστε γιατί δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία των μαθημάτων.

Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι μέχρι τώρα οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών γίνονται με την παρουσία του εκπαιδευτή και των  εξεταστών στο αυτοκίνητο. Τώρα , για το αδιάβλητο της εξέτασης, το νομοσχέδιο προς ψήφιση ορίζει να υπάρχει μόνο ο εξεταστής του υπουργείου μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι ο εξεταστής είναι ένας υπάλληλος ο οποίος δεν είναι εκπαιδευτής και  δεν έχει  εμπειρία.  Συνεπώς, εάν γίνει κάποιο ατύχημα,  ο εξεταζόμενος είναι εκτεθειμένος γιατί δεν θα είναι ο εκπαιδευτής να επέμβει έγκαιρα για την αποφυγή ατυχήματος. Η ασφάλεια δεν προβλέπει την κάλυψη των εξόδων του αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος, όταν  ο ιδιοκτήτης δεν είναι μέσα σε αυτό. Η έλλειψη των εξεταστών δημιουργεί μία ανομία. Δεν γίνονται οι εξετάσεις για την ανανέωση του διπλώματος των 75χρονων και άνω. Το αποτέλεσμα είναι να οδηγούν στους δρόμους χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια οι ηλικιωμένοι».

Μοιράσου το άρθρο: