Δημόσια διαβούλευση για το μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη

Συνάντηση εργασίας με τους αρμόδιους φορείς και τις Αυτοδιοικητικές Αρχές για την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, πραγματοποιεί η Αττικό Μετρό ΑΕ, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, τη Δευτέρα 16 Απριλίου.

Η έναρξη των πρόδρομων εργασιών για την επέκταση του μετρό στις δυτικές συνοικίες ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση στο πρόσφατο Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, όπου παρουσιάστηκαν από πλευράς του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και του προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ, καθηγητή, Γιάννη Μυλόπουλου, οι προτάσεις της Αττικό Μετρό για τη χωροθέτηση των σταθμών της επέκτασης.

Υπενθυμίζεται ότι, εντός του τρέχοντος έτους ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για τις επεκτάσεις του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, οι οποίες είναι οι αρχαιολογικές εργασίες και οι μετακινήσεις των δικτύων κοινής ωφέλειας, προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος και να απελευθερωθεί ο χώρος για να ξεκινήσουν οι εργασίες του κανονικού έργου.

Η επέκταση του μετρό στις δυτικές συνοικίες θα αποτελείται από δύο γραμμές, η πρώτη μήκους 4,4 χλμ., θα έχει 4 σταθμούς και συγκεκριμένα θα είναι οι Αμπελόκηποι, η Μενεμένη, ο Εύοσμος και το Κορδελιό και η δεύτερη μήκους 5χλμ. και θα έχει 5 σταθμούς οι οποίοι θα είναι η Νεάπολη, η Παύλου Μελά, η Σταυρούπολη, η Πολίχνη και η Ευκαρπία, ενώ η γραμμή θα καταλήγει μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Οι δύο αυτές γραμμές σήμερα ενώνονται σε μια κυκλική γραμμή μετρό, παρέχοντας μια λύση που θα εξυπηρετήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς θα τους δώσει την επιπλέον δυνατότητα της εσωτερικής μετακίνησης εντός και μεταξύ αυτών των δήμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ