Εμφανίζονταν σε σπίτια ηλικιωμένων ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και προφασιζόμενοι διάφορες εργασίες, όπως για παράδειγμα έλεγχο ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, έμπαιναν στα σπίτια τους, ερευνούσαν τον χώρο  και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης, διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες διέπραξαν, από 23-07-2018, τρεις   κλοπές σε σπίτια, κυρίως, ηλικιωμένων στις περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα αξίας περίπου 14.750 ευρώ.

Αστυνομικοί των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη τους χθες το μεσημέρι. Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 34, 26 και 34 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για εγκληματική οργάνωση-συμμορία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Μοιράσου το άρθρο: